Nogomet

Livaković s Fenerbahčeom kod Lugana na prvom ispitu u novoj sezoni

Mihaela Bradovski • utorak, 23.07.2024.
Livaković s Fenerbahčeom kod Lugana na prvom ispitu u novoj sezoni
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Snažni Fenerbahče sezonu otvara europskim susretom protiv Lugana. Turci će gostovati u Švicarskoj u sklopu drugog pretkola Lige prvaka...

Fenerbahče je najrenomiraniji i najjači klub koji se nalazi u drugom pretkolu Lige prvaka, a prvi protivnik na europskom putu bit će mu švicarski Lugano koji će pokušati doći do iznenađenja.

Igraj na Lugano - Fenerbahče na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U Fenerbahčeu razmišljaju samo o plasmanu u glavni dio Lige prvaka, pojačavaju momčad, na klupu su doveli Josea Mourinha, uložili su velik novac i neće se zadovoljiti Europskom ili Konferencijskom ligom.

Teško je reći u kakvom je Fenerbahče trenutno stanju s obzirom da još nije odradio niti jednu službenu utakmicu. Odigrao je niz prijateljskih dvoboja koji ne moraju biti mjerilo vrijednosti momčadi.

Jedini poraz u pripremama nanio mu je Hajduk koji je slavio s 1:0 pogotkom mladog Brune Durdova. Prije tog susreta Fenerbahče je slavio s 2:1 protiv Petrolula te remizirao 1:1 s Admirom. U posljednja dva pripremna ogleda ipak je malo pojačao gas i upisao je uvjerljive pobjede 4:0 protiv Strasbourga te 5:1 protiv Hull Cityja.

S druge strane Lugano je u pripremama uspio nadigrati Parmu koju je svladao s 3:1 te je upisao poraz od milanskog Intera s 3:2.

Odigran je i jedan službeni susret i to prvo kolo švicarskog prvenstva protiv Grasshoppersa u kojem je Lugano nakon drame u završnici stigao do pobjede. Sredinom prvog dijela gosti su poveli, ali u nastavku je Lugano pritisnuo, bio puno bolji i u konačnici preokretom slavio golovima Przybylka u 61. i Bislimija u 95. minuti.

Što su rekli

Mattia Croci-Torti, trener Lugana: "Sretni smo i vrlo motivirani time što možemo igrati u kvalifikacijama Lige prvaka i to protiv ovakvog protivnika. Ovo je za nas veliki dan, još 2001. godine igrali smo posljednju ovako veliku utakmicu u Europi protiv Šahtara. Znamo koliko je Fenerbahče kvalitetan, kakve igrače ima i koliko je fizički snažan. Nije slučajno prošle sezone osvojio 99 bodova. Morat ćemo biti oprezniji nego inače, ali i pokušati odigrati sjajan meč."

Jose Mourinho, trener Fenerbahčea: "Jako sam sretan što sam odlučio doći u Fenerbahče, zadovoljan sam rosterom koji imam na raspolaganju. Priključili su nam se svi igrači i imamo tri zajednička treninga, a vjerujem kako ćemo uspjeti odigrati dobru utakmicu i ostvariti rezultat koji želimo. Lugano je dobro organizirana momčad, a uvjeren sam da će njegov trener imati jako dobru karijeru."

Mjesto, vrijeme, sudac

Thun, Stockhorn Arena, 20:30

Sudac: Tiago Martins (Portugal)

Prošli dvoboj

Lugano i Fenerbahče nisu se ranije susretali.

Prognoza

Nema dvojbe tko je kvalitetniji i tko je favorit u ovom dvoboju. Puno toga je na strani Fenerbahčea. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Piše: Mario Borko

    Ako ovo je kraj, ako umro je sjaj...

    Zavjesa na 17. Europsko prvenstvo se spustila, Španjolska je četvrtim naslovom postala rekorder, a prije nego što je stigla do te laskave...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!