Nogomet

Partizanu ne odgovaraju klubovi s imenom Dinamo, Kijevljani ga 'posramili' sa šest komada

Mario Borko • utorak, 23.07.2024.
Partizanu ne odgovaraju klubovi s imenom Dinamo, Kijevljani ga 'posramili' sa šest komada
Foto: EPA

U utorak su krenula druga pretkola Lige prvaka, a s posebnim se zanimanjem, zbog visokih tenzija, pratio susret Dinamo Kijeva i Partizana. Crno-beli su poveli, a onda su pred kraj prvog dijela nestali s terena, a ništa bolje nisu prošli ni u nastavku...

U drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, Dinamo Kijev je u Lublinu u Poljskoj ugostio beogradski Partizan. Utakmica je bila visokih tenzija zbog dobrih odnosa Srbije s ukrajinskim agresorom Rusijom. Kijevljani su se prije susreta odbili rukovati s igračima Partizana jer su nedavno sudjelovali na turniru u Rusiji, a onda su ih na terenu ponizili sa 6:2.

Igraj na kvalifikacije za Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sve je krenulo odlično za goste iz Beograda. Aldo Kalulu srušen je u kaznenom prostoru, a Nijemac Christian Dingert nakon poziva iz VAR sobe pokazao je na jedanaest metara. Matheus Saldanha “panenkom“ je u 22. minuti zabio za 0:1.

No u razmaku od samo šest minuta Partizan se potpuno raspao. Redom su od 40. do 46. minute pogađali Mikola Šaparenko, Volodimir Bražko i Oleksandr Karavajev.

U 55. minuti Vladislav Kabajev sjajno je povukao s centra igrališta, doša do ruba šesnaesterca i neobranjivo pogodio za 4:1. Matheus Saldanha dao je nadu gostima u 66. minuti, ali potpuna katastrofa Parnog valjka uslijedila je u 83. i 92. minuti.

Denis Popov iz neposredne je blizine pogodio za 5:2, a konačnih 6:2 postavio je Oleksandr Pikaljonok.

Uzvrat se iduće srijede igra u Beogradu, a pred Partizanom je gotovo nemoguća misija. Nastavak je ovo katastrofalnih igara Crno-belih u Europi. Prošle sezone ih je u pretkolu Konferencijske lige s ukupnih 6:0 izbacio Nordsjaelland, a sada su odmah na startu šest golova primili u jednoj utakmici.

Naravno, ovaj poraz podsjeća na pobjedu zagrebačkog Dinama, tada Croatije, protiv mrskog rivala 1997. godine, ali Partizan je više puta kroz povijesti bio teško poražen u Europi, a posebno mu ne odgovaraju klubovi s imenom Dinamo jer ga je i Dinamo Dresden 1970. pobijedio sa 6:0.

Parni valjak je do danas četiri puta igrao protiv Dinamo Kijeva i svaki put je izgubio (2:0, 3:0, 3:2, 4:1). Partizan je osim od Kijevljana iz Europe ispadao od Dinamo Dresdena i Dinamo Berlina. test

Kvalifikacije za Ligu prvaka, drugo pretkolo
Dinamo Kijev – Partizan Beograd 6:2

FOTO: EPA/Wojciech Szubartowsk

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!