Nogomet

Varteks nastavlja s pojačavanjem, stigli bivši U-15 i U-16 reprezentativci

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 24.07.2024.
Varteks nastavlja s pojačavanjem, stigli bivši U-15 i U-16 reprezentativci

Nogometaši Varteksa se opasno pojačavaju za novu sezonu, pa je ovih dana potvrđeno da u klub dolaze 21-godišnji Davor Telebar i Niko Mihalinec.

Obojica igrača su nekad igrala i za reprezentativne selekcije Hrvatske, U-16 i U-15, a obojica su i nekoliko sezona provela u akademiji splitskog Hajduka.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Davor Telebar igra na poziciji desnog bočnog igrača, a posljednje dvije godine nosio je dres prvaka Poleta iz Svetog Martina na Muri, inače je iz Strmca Podravskog, a nakon prvih koraka u Oraču i Dravi, prošao je nogometne škole Varaždina i Hajduka te igrao za U-16 reprezentaciju.

"Zahvaljujem se svima u Poletu bilo mi je tamo sjajno, u dvije godine smo sve osvojili, ali nismo napredovali. Što se tiče Varteksa, dopala mi se ambicija, naročito planovi da bi igrali ligu više. Stručni stožer je odličan, radi se vrhunski, a tu su naravno, i navijači, kao i cijela klima oko kluba. Mislim da će to biti jako dobro, a i domaći sam, blizu doma", ističe Davor Telebar.

Niko Mihalinec je prije dvije sezone također nosio dres Poleta, a lani je igrao u SuperSport Drugoj NL, u Radniku, odigravši sve utakmice, ali i on se odlučio karijeru nastaviti u Varteksu. On je zapravo povratnik, jer je kao pionir dvije sezone proveo u dresu Bumbara i tu dogurao do U-15 reprezentacije.

"Vjerojatno je i ljubav prema klubu bila presudna, ta emocija. Jer mogao sam i ja tražiti neke probe, neke druge sredine, ali čim mi je predstavljen projekt, nisam mnogo dvojio. Doveden je i fenomenalan trener, radi se vrhunski, mislim da je Varteks spreman za iskorak", ističe Niko Mihalinec, također 21-godišnjak, koji igra na poziciji krilnog napadača, odnosno ofenzivnog veznjaka.

S Telebarom i Mihalincem, Varteks dobiva dva važna aduta, uz naravno i ranije potvrđena pojačanja, mladog Hrženjaka te iskusnijih Kovačeca i Ptičeka, za borbu za sam vrh tablice.

Potvrđeno je već ranije da su klub napustili Mrmić, Kos, Stojko, Mikičić i Vlah, a klub im se zahvalio na svemu odrađenom i kvalitetnoj suradnju.

Ovime kadrovska križaljka nije gotova, i dalje se svakodnevno u klub javljaju igrači, ali struka i uprava kluba naglašavaju da ne žele igrače koji će biti tek da popune broj, već kvalitetna igračka pojačanja, ali i karakterne igrače.

Naravno, osnova svega bit će kvalitetan rad, 'krv, znoj i suze', kako to voli naglašavati Besek te koliko će svatko u klubu biti spreman fokusirati se na napredak.

Varteks će u subotu odigrati i drugu pripremnu utakmicu, protiv još jednog slovenskog drugoligaša, NK Beltinci, na njihovom terenu, što može biti i prigoda za navijače za izlet u Prekmurje i uvjeriti se u formu ekipe uživo. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!