Nogomet

Ludogorec se mučio protiv Gruzijaca, nada se lakšem poslu protiv Bjelorusa

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.07.2024.
Ludogorec se mučio protiv Gruzijaca, nada se lakšem poslu protiv Bjelorusa
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Ludogorec i Dinamo Minsk sastaju se u drugom pretkolu Lige prvaka. Bugari su favoriti, ali moraju to potvrditi i na travnjaku...

Ludogorec je već dobro poznato ime u kvalifikacijama Lige prvaka. Momčad koja već godinama dominira bugarskim prvenstvom ima već iskustva igranja i u skupini Lige prvaka te svakako ima veći renome od Dinama iz Minska ako gledamo blisku povijest.

Igraj na Ludogorec - Dinamo Minsk na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dinamo iz Minska s druge strane posljednji put probio se do grupne faze 2015. godine kada je igrao u Europskoj ligi, a nakon toga izbacivao je samo klubove s dna europskog nogometnog poretka.

I jedni i drugi morali su krenuti od prvog pretkola, tamo su izborili prolaz, ali nisu imali jednostavan posao, do posljednjih trenutaka prolaz nije bio osiguran.

Ludogorec je igrao protiv gruzijskog prvaka Dinamo Batumija i nakon 3:1 pobjede u Razgradu, poražen je u Gruziji s 1:0. Gruzijci su poveli već u trećoj minuti susreta i do kraja susreta Ludogorec je strahovao, ali na njegovu sreću ostalo je tih 1:0 što mu je bilo dovoljno za prolaz.

Nije Ludogorec briljirao niti na startu bugarskog prvenstva gdje je za protivnika imao Stipićev CSKA iz Sofije. Uspio je slaviti s 1:0, ali zahvaljujući autogolu gostiju s tim da je CSKA na 0:0 promašio kazneni udarac.

Dinamo iz Minska je u punom natjecateljskom pogonu i nakon 15 odigranih kola nalazi se na vrhu ljestvice bjeloruskog prvenstva. U Europi je krenuo dvomečom protiv armenskog Pjunika, prvi susret u Mađarskoj, gdje je Dinamo domaćin, okončan je bez pogodaka uz bolju igru Bjelorusa, a u uzvratu je Dinamo slavio s 1:0 pogotkom Gavriloviča iz kaznenog udarca u 90. minuti.

Što su rekli

Georgi Dermendžiev, trener Ludogoreca: "Ovo su teške utakmice. Ovdje nema doma ili u gostima, bitno je eliminirati Dinamo Minsk. To što je odigrao već 15 kola je prednost za protivnika, jer su dosta ispred nas u igri. Međutim, nema isprika i moramo igrati da ih eliminiramo. U takvim utakmicama nema favorita, oni su također prvaci. Proučavali smo ih, to je momčad koja igra snažan i direktan nogomet."

Mjesto, vrijeme, sudac

Razgrad, Huvepharma Arena, 20:00

Sudac: Eldorjan Hamiti (Albanija)

Prošli dvoboj

Nisu se još Ludogorec i Dinamo Minsk susretali.

Prognoza

Uloga favorita svakako je na strani Ludogoreca koji je kvalitetniji od bjeloruskog prvaka. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!