Nogomet

Petar Musa dobio 24 minute u teškom porazu MLS All-Starsa

Mario Borko • četvrtak, 25.07.2024.
Petar Musa dobio 24 minute u teškom porazu MLS All-Starsa
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Hrvatski napadač Petar Musa igrao je od 66. minute za All-Star selekciju MLS-a u teškom porazu od All-Star momčadi meksičke Lige MX u revijalnoj utakmici igranoj u Columbusu...

Napadač Dallasa i povremeni hrvatski reprezentativac Petar Musa dobio je čast zaigrati na MLS All-Star utakmici održanoj u Columbusu, između najboljih nogometaša MLS-a i meksičke Lige MX. Meksikanci su, unatoč tome što su imali manje udaraca i stvorili manje velikih prilika, slavili s uvjerljivih 4:1.

Igraj na Kup ligu MLS i MX na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za momčad MLS All-Starsa nisu nastupili Lionel Messi i Luis Suarez, a Musa je upao u zadnji tren kao zamjena. Hrvatski napadač dobio je 24 minute na terenu, a u tom je razdoblju uputio jedan od ukupno 20 udaraca svoje momčadi.

All-Starsi Lige MX poveli su u 16. minuti kad je German Berterame zabio glavom na ubačaj bivšeg igrača Barcelone Jonathana Dos Santosa. MLS izjednačuje samo minutu kasnije kada Cucho Hernandez posprema prizemni centaršut Diega Rossija u mrežu.

Oussama Idrissi sjajno je s nekih 18 metara pogodio za novo vodstvo Meksikanaca u 41. minuti. Musa je u igru ušao u 66. minuti umjesto Christiana Bentekea, a u 68. i 69. Meksikanci rješavaju sve dvojbe oko pitanja pobjednika.

Juan Brunetta najprije je sam, na asistenciju Gustava Ferrarisa, ugurao loptu u mrežu, a onda je minutu kasnije sjajno asistirao Maximilianu Mezi za konačnih 4:1.

Za Ligu MX od poznatijih imena nastupio je Francuz Andre-Pierre Gignac koji je godinama jedan od najboljih nogometaša u Meksiku, a za MLS su nastupila brojna poznata imena poput Jordija Albe, Sergija Busquetsa, Bentekea, Huga Llorisa i drugih.

Bilo je ovo treće izdanje ovakve All-Star utakmice i prva pobjeda Meksikanaca nakon što je MLS slavio 2021. i 2022. godine. test

All-Star game:
MLS All Stars – Liga MX All Stars 1:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!