Nogomet

Beljo i Šutalo startali u pobjedama, Sekulić asistirao za aktivan rezultat Boteva protiv Panathinaikosa

Branimir Korać • petak, 26.07.2024.
Beljo i Šutalo startali u pobjedama, Sekulić asistirao za aktivan rezultat Boteva protiv Panathinaikosa
Foto: EPA

Odigrani su svi prvi susretu drugog pretkola Europske lige. Nastupili su i hrvatski nogometaši, a asistenciju je upisao Martin Sekulić...

U prvom susretu drugog pretkola Europske lige Rapid je u gostima slavio s 2:1 protiv Wisle. Austrijanci mogu biti itekako zadovoljni s obzirom da su u sudačkoj nadoknadi prvog dijela ostali s igračem manje zbog isključenja Bendeguza Bolle.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U tom trenutku vodili su 1:0 golom Isaka Janssona i puno im je značilo kada je Mathias Seidl u 53. minuti povisio na 2:0. Do kraja susreta Marc Carbo samo je smanjio na 1:2. Dion Drena Beljo igrao je do 69. minute kada ga je zamijenio Noah Bischof.

Panathinaikos je u Ateni slavio protiv Boteva iz Plovdiva s 2:1. Do odlaska na odmor imao je dva gola prednosti, ali u nastavku je dopustio gostima da smanje zaostatak.

Alexander Jeremejeff i Anastasios Bakasetas zaslužni su za vodstvo 2:0 na odmoru, ali u drugom dijelu tek što je ušao u igru, hrvatski napadač Martin Sekulić asistirao je Slovencu Alenu Korošecu za 2:0.

Sekulić je za goste igrao od 70. minute, a kod domaćina Tin Jedvaj odigrao je cijelu utakmicu.

Ajax se poprilično namučio protiv Vojvodine koju je u Amsterdamu svladao samo s 1:0. Nisu se Novosađani branili, prijetili su i oni, ali domaćin je u završnici ipak slavio.

U 86. minuti Ajaxov adut s klupe Branco van den Boomen svladao je Lazara Carevića i donio pobjedu Ajaxu za kojeg je Josip Šutalo odradio cijelu utakmicu.

Dobar rezultat iz Slovačke donosi Trabzonspor koji je slavio kod Ružomberoka s 2:0 i napravio veliki korak prema prolazu u treće pretkolo. Nije to bio lagan posao, Slovaci su također imali dosta prilika, ali Turci su ipak slavili.

U 39. minuti poveli su golom Trezegueta, a u sudačkoj nadoknadi Cihan Canak postavio je ugodnijih 2:0. Priliku kod gostiju dobio je i Mislav Oršić koji je u 80. minuti zamijenio upravo Trezegueta. Upravo Oršić je sudjelovao kod drugog gola kada je ostavio strijelcu loptu i lijepo odvukao čuvara nakon čega je Canak postigao eurogol.

Ako eliminira Corvinul, Rijeka će u trećem pretkolu igrati protiv boljeg iz meča između Šerifa i Elfsborga. Šveđani su slavili u Moldaviji s 1:0.

Jedini pogodak na susretu postigao je Simon Hedlund iz kaznenog udarca u 86. minuti. Roko Jureškin kod domaćina nije igrao. test

Europska liga, drugo pretkolo:
Wisla - Rapid 1:2
Panathinaikos - Botev Plovdiv 2:1
Ajax - Vojvodina 1:0
Kilmarnock - Cercle Brugge 1:1
Braga - Maccabi Petach Tikva 2:0
Molde - Silkeborg 3:1
Ružomberok - Trabzonspor 0:2
Šerif - Elfsborg 0:1

FOTO: EPA/Lukasz Gagulski

Europska liga

2. pretkolo

Wisla Krakow1:2Rapid Beč
Ružomberok0:2Trabzonspor
Molde3:1Silkeborg
Šerif Tiraspol0:1Elfsborg
Corvinul Hunedoara0:0Rijeka
Panathinaikos2:1Botev Plovdiv
Kilmarnock1:1Cercle Brugge
Ajax1:0Vojvodina
Braga2:0Maccabi Petach Tikva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Europska liga

2. pretkolo

Wisla Krakow1:2Rapid Beč
Ružomberok0:2Trabzonspor
Molde3:1Silkeborg
Šerif Tiraspol0:1Elfsborg
Corvinul Hunedoara0:0Rijeka
Panathinaikos2:1Botev Plovdiv
Kilmarnock1:1Cercle Brugge
Ajax1:0Vojvodina
Braga2:0Maccabi Petach Tikva

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!