Nogomet

Povratnik u Superligu traži prve bodove ove sezone

Petar Jenjić • petak, 26.07.2024.
Povratnik u Superligu traži prve bodove ove sezone

Danas kreće drugo kolo danske Superlige u kojem će snage odmjeriti dvije ekipe koje su izgubile na startu sezone. Sonderjyske, povratnik u prvu ligu, bit će domaćin Lyngbyju...

Danska Superliga u punom je pogonu, a danas kreće drugo kolo nove sezone. Povratnik u prvi rang, Sonderjyske, odigrat će prvu prvoligašku utakmicu pred svojim navijačima ove sezone, a njegov protivnik će biti Lyngby. Dvoboj kreće od 19 sati, a sudit će Simon Rasmussen.

Igraj na Sonderjyske - Lyngby BK na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon jedne sezone izbivanja, Sonderjyske je proteklog vikenda odigrao svoju prvu prvoligašku utakmicu i neće je pamtiti po najboljem. Gostovanje kod Silkeborga završilo je minimalnom porazom od 1:0, a jedini pogodak pao je u 77. minuti. Zabio ga je Pelle Mattsson koji je pokvario povratničku utakmicu kluba osnovanog 2004. godine.

Proteklu sezonu zaključio je s tri uzastopna remija, a tijekom pripremnog perioda odigrao je četiri utakmice uz čak tri neriješena ishoda i dva poraza. Tako je zadnju pobjedu upisao još 11. svibnja protiv Aalborga (1:0). Nizovi su tu da se prekidaju, a danas je idealna prilika za to.

S druge strane, poraz je u prvom kolu upisao i Lyngby koji je na domaćem terenu igrao protiv jednog od najtežih mogućih protivnika. Kopenhagen je bio previsoka prepreka i slavio je s 0:2, a oba pogotka postigao je u prvih 30 minuta utakmice. Domaćin je odigrao dobro drugo poluvrijeme, ali rezultatski se nije uspio vratiti.

Proteklu sezonu zaključio je na desetom mjestu, s četiri boda iznad zone ispadanja, a tijekom pripremnog perioda nije briljirao. Upisala je tri uzastopna poraza uz gol razliku 0:9, da bi pred početak sezone s 4:0 bio bolji od švedskog drugoligaša Landskrona.

Što se tiče Sonderjyskea, novopridošli Ivan Djantou neće pamtiti službeni debi po najboljem jer je prisilno morao napustiti igru protiv spomenutog Silkeborga i danas je pod upitnikom za nastup. S druge strane, gostima bi trebala nedostajati trojica igrača: Baptise Rolland, Rezan Corlu i Mathiasa Kristensena.

Posljednji međusobni dvoboj odigrali su 2021. godine kada je Lyngby ispao u niži rang. Nakon samo jedne sezone vratio se u Superligu, a njihov današnji protivnik ispao u drugu ligu. Prošle sezone uspjeli su se mimoići, ali ove godine neće.

Što su rekli

Thomas Norgaard, trener Sonderjyskea: "Zadovoljni smo što smo se vratili u Superligu. Prva domaća utakmica bit će posebna i jako joj se veselimo. Nadamo se dobroj podršci s tribina. Znamo da moramo postajati sve bolji što je brže moguće kako bi, ne samo odigrali dobru utakmicu, ali isto tako i osvojili tri boda."

Saevar Magnusson, igrač Lyngbyja: "Bilo je teško u prvom kolu protiv Kopenhagena i iako nećemo nikada biti zadovoljni porazom, svejedno mislim da smo odigrali dobro drugo poluvrijeme na kojem možemo graditi današnju utakmicu. Nadam se da ćemo biti aktivniji na lopti i onda se pobrinuti da budemo konkretniji u zadnjoj trećini."

Mjesto, vrijeme, suci

Haderslev Football Stadium, Haderslev, 19:00

Sudac: Simon Rasmussen

Nedostaju

Sonderjyske: Djantou (pod upitnikom)

Lyngby: Rolland, Corlu, Kristensen (ozljede)

Zadnji susret

Zadnji međusobni dvoboj odigrali su polovicom svibnja 2021. godine kada je Sonderjyske slavio na domaćem terenu s 2:0.

Prognoza

I jedna i druga momčad tražit će prvu pobjedu u sezoni, a danas ćemo blagu prednost dati domaćoj ekipi. Obje momčadi trebale bi postići barem po pogodak. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!