Tenis

Cerundolo nadigrao prvog nositelja i postao šesti Argentinac u finalu Umaga

HINA, Mario Borko • petak, 26.07.2024.
Cerundolo nadigrao prvog nositelja i postao šesti Argentinac u finalu Umaga
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Francisco Cerundolo prvi je finalisti ATP turnira u Umagu. Argentinac je za nešto manje od dva sata, u dva seta, pobijedio prvog nositelja Andreja Rubljova i ušao u svoje prvo finale ove godine...

Argentinac Francisco Cerundolo prvi je finalist ovogodišnjeg izdanja ATP turnira tenisača Croatia Opena u Umagu, on je u polufinalu svladao prvog nositelja Andreja Rubljova sa 7:6 (6), 6:4

Igraj na ATP Umag na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi set je bio vrlo izjednačen. Na samom startu vidjeli smo po jedan break sa svake strane, a do kraja seta samo je ruski tenisač u jednom gemu morao spašavati break lopte. U 13. igri tenisači su bili vrlo nesigurni na svom početnom udarcu, a uspješniji je bio Cerundolo koji je osvojio set s 8:6 u tie-breaku.

Drugi set je također bio vrlo izjednačen, a Argentinac je od trećeg gema imao break prednosti. Rubljov u nastavku nije uspio stvoriti pritisak na servisu protivnika, iako je bio vrlo siguran na svom početnom udarcu.

Posljednji gem meča ujedno je bio i najzanimljiviji. Deveti tenisač svijeta propustio je pet prilika za povratak, a Argentinac je iskoristio svoju petu meč loptu i zaključio ga sa 6:4.

Za 25-godišnjeg Cerundola ovo je peti ulazak u finale nekog ATP turnira u karijeri, ali prvi ove godine. Dosada je osvojio dva naslova (Bastad 2022, Eastbourne 2023).

Rubljov je, pak, ostao na 25 finala na ATP Touru od kojih je prvi bio upravo u Umagu prije sedam godina (2017.) kada je i osvojio svoj prvi naslov. Rus je u Umagu prekinuo niz od četiri uzastopna poraza, ali turnir zaredom zaustavio ga je tenisač iz Argentine.

26-godišnjak je početkom svibnja osvojio Masters u Madridu, ali je nakon toga samo jednom do Umaga povezao dvije pobjede na Touru.

U finalu će Cerundolo igrati protiv boljeg iz ogleda 18-godišnjeg Čeha Jakuba Menšíka i drugog nositelja Talijana Lorenza Musettija.

Do sad su dva Argentinaca, Guillermo Canas (2004.) i Guillermo Coria (2005.) osvajala Umag, a trojica su gubila u finalima, Franco Davín (1992.), Mariano Puerta (2000.) i Guido Pella (2018.) test

ATP Umag, polufinale:
Francisco Cerundolo (Argentina, 4) - Andrej Rubljov (Rusija, 1) 7:6 (6), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!