Nogomet

Juventus teško poražen od drugoligaša kojeg vodi najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava

Mario Borko • petak, 26.07.2024.
Juventus teško poražen od drugoligaša kojeg vodi najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava
Foto: EPA

Thiago Motta neće po dobrom pamtiti svoj debi na klupi Juventusa. U prvoj pripremnoj utakmici igranoj u Njemačkoj kod tamošnjeg drugoligaša Nürnberga, Stara dama je u samoj završnici teško stradala...

Najtrofejniji talijanski klub Juventus odlučio je napraviti veliki zaokretu u svojoj filozofiji. Na klupu je doveden jedan od trenera koji je među perjanicima nove generacije Thiago Motta, ali Brazilac s talijanskom putovnicom nije imao debi za pamćenje.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Juve je u prvoj prijateljskoj utakmici s 3:0 poražen od njemačkog drugoligaša Nürnberga koji je na svom stadionu ugustio Staru damu. Trener kluba koji je devet puta bio prvak Njemačke je najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava Miroslav Klose.

Najbolji strijelac njemačke reprezentacije sjeo je na klupu Nürnberga početkom srpnja, a njegova je momčad danas zasluženo slavila. Casper Jander ukrao je u 19. minuti loptu na nekih dvadesetak metara od gola, prošetao se kroz Juventusovu obranu i vanjskom zabio za 1:0.

Juve je od druge polovice prvog dijela bio bolja momčad, a Dušan Vlahović je u 72. minuti iz kaznenog udarca pogodio gredu, a Nijemci su to kaznili u samoj završnici.

U 87. Dustin Forkel je ostao sam u šesnaestercu i mirno zabio nakon ubačaja Enrica Valentinija, a konačnih 3:0 postavio je Tim Janisch koji je u situaciji jedan na jedan lijepo prebacio Mattiju Perina.

Juventus je igrao u popriličnom izmijenjenom sastavu, ali izgubiti 3:0 nikada nije dobro. S druge strane Nürnberg je već odigrao tri prijateljske utakmice i ovaj mu je susret poslužio kao generalna proba za prvenstvo koje počinje 3. kolovoza.

Serie A kreće tek 19. kolovoza i Motta ima još dosta vremena za implementaciju svojih ideja. Nürnberg je prošle sezone bio u sredini druge Bundeslige, a sada će s Kloseom pokušati napraviti iskorak. test

Prijateljska utakmica:
Nürnberg – Juventus 3:0

FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!