Nogomet

Fredrikstad i Rosenborg traže bodove za skok na ljestvici

Petar Jenjić • subota, 27.07.2024.
Fredrikstad i Rosenborg traže bodove za skok na ljestvici
Foto: Pixsell

Danas je na rasporedu utakmica 16. kola norveškog prvenstva između Fredrikstada i Rosenborga. I jednoj i drugoj momčadi pobjeda bi donijela lijep skok na ljestvici...

Nakon čak 12 godina izbivanja, Fredrikstad se vratio u najviši rang norveškog nogometa, gura jako dobro ove sezone, a danas će pred na domaćem terenu igrati utakmicu 16. kola Eliteseriena. Na drugoj strani stajat će Rosenborg, dvoboj počinje od 18 sati, a prvi sudac dvoboja je Tore Hansen.

Igraj na Fredrikstad - Rosenborg na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Fredrikstad je i dalje na petom mjestu ljestvice s 26 osvojenih bodova iz 15 odigranih utakmica, međutim, unatoč dobrom stanju, u posljednje vrijeme baš i ne upisuje toliko često pobjede. U prošlom kolu prekinuo je niz od pet susreta bez ijedne pobjede, a kada na to nadodamo i prijateljske, onda je ta brojka osam. Molde i Viking ispred njih imaju po 28 bodova tako da bi ih današnjom pobjedom mogao preskočiti.

Zadnju pobjedu upisao je još 20. svibnja u gostima kod Lillestroma (0:3). Nakon toga upisao je remi i poraz od Tromsa (0:0, 3:0), kao i neriješen ishod kod Rosenborga (1:1). Jednomjesečna pauza donijela je tri prijateljske utakmice s dva remija bez golova protiv Elfsborga i poraz od Sanderfjorda (4:2). Prije pet dana, povratkom prvenstvenih utakmica, izgubio je u gostima kod Kristiansunda (3:1).

Uslijedio je remi bez pogodaka na domaćem terenu protiv Moldea, da bi dvomjesečni post prekinuo prije šest dana na gostovanju kod HamKama. Vidjelo smo samo jedan pogodak na susretu, a njega je zabio Stian Molde nakon nešto više od sat vremena igre.

Rosenborg je najtrofejniji norveški klub s 26 naslova prvaka, ali ove sezone ne stoji najbolje i na rubu je zone ispadanja. Trenutno ima 17 bodova i olakotna je okolnost što još čak šest klubova ima isti broj, tako da je vrlo lako skočiti, ali vrlo lako i pasti u poretku.

U zadnjih pet odigranih kola upisao je samo dvije pobjede, na domaćem terenu protiv Kristiansunda i Odda, obje istim rezultatom (2:1). Glatko je izgubio na gostovanjima kod Vikinga (4:2) i Sarpsborga (4:1), dok je remizirao kod kuće upravo protiv današnjeg protivnika (1:1).

U međuvremenu je odigrao i prijateljski dvoboj s Manchester Unitedom kojeg je dobio s 1:0, dok zadnju prvenstvenu, na domaćem terenu protiv Lillestroma, nisu ni završili. U 32. minuti, kod rezultata 0:0, utakmica je prekinuta zbog protesta navijača koji su na teren ubacivali sve i svašta.

Jasno, zbog igranja u nižem rangu Fredrikstada, ove dvije ekipe nisu se dugo susrele. Početkom svibnja ove godine današnji domaćin izbacio je Rosenborg iz kupa (1:0), dok je prvenstveni dvoboj mjesec dana kasnije završio rezultatom 1:1. Ni tijekom ranijih međusobnih dvoboja nije padalo previše pogodaka.

Mjesto, vrijeme, suci

Fredrikstad stadion, Fredrikstad, 18:00

Sudac: Tore Hansen

Nedostaju

Fredrikstad: Bjartalid (ozljeda)

Rosenborg: Nelson, Augustinsson (ozljede)

Zadnji susret

Dvoboj 11. kola završio je podjelom bodova. Rosenborg je poveo preko Santerija Vaananena u 53., a bod gostima donio je Henrik Johansen u petoj minuti sudačke nadoknade.

Prognoza

U zadnjih 12 međusobnih utakmica samo smo dva puta vidjeli više od dva postignuta pogotka. Tradicija manjeg broja golova danas bi se trebala nastaviti. testž

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!