Ostali sportovi

Kronometar: Australka na svojim zadnjim Olimpijskim igrama do zlatne medalje

HINA, Petar Jenjić • subota, 27.07.2024.
Kronometar: Australka na svojim zadnjim Olimpijskim igrama do zlatne medalje
Foto: EPA

Do zlatne medalje u vožnji na kronometar stigla je Grace Brown. 32-godišnja Australka je na svojim posljednjim Olimpijskim igrama slavila ispred Anne Henderson i Chloe Dygert...

Australska biciklistica Grace Brown osvojila je naslov olimpijske pobjednice u vožnji na kronometar na Olimpijskim igrama u Parizu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Brown, koja je ranije ove godine najavila završetak karijere nakon Igara u Parizu, po kišnim je uvjetima u Parizu stazu dugačku 32.4 kilometra svladala za 39:38.24 minuta, odnosno prosječnom brzinom od čak 49 kilometara na sat i u potpunosti je dominirala natjecanjem.

Od drugoplasirane Britanke Anne Henderson ostvarila je 1:31.59 minuta bolje vrijeme, dok je od brončane Amerikanke Chloe Dygert, inače aktualne svjetske prvakinje na kronometru, bila brža za 1:32.46 minuta.

Za iskusnu Brown ovo je prvo odličje s velikih natjecanja i odmah je zlatna čime je uvelike otplatila "dug" otprije tri godine iz Tokija kada je bila četvrta.

Dygert je na kraju srebro izgubila za samo 87 stotinki, a mnogo je više vremena izgubila u padu u jednom od zavoja na skliskim pariškim ulicama koji joj se dogodio 10-ak kilometara prije cilja. test

FOTO: EPA/ANDRE PAIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!