Ostali sportovi

Vekić formu s Wimbledona prenijela na Olimpijske igre i uvjerljivo stigla do drugog kola

Mario Borko • nedjelja, 28.07.2024.
Vekić formu s Wimbledona prenijela na Olimpijske igre i uvjerljivo stigla do drugog kola
Foto: Damir Senčar/HINA

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić pobijedila je u prvom kolu olimpijskog turnira Talijanku Luciju Bronzetti s 2-0 u setovima. Polufinalistica Wimbledona bila je vrlo agresivna i nije dopustila protivnici previše šansi...

Možda je još uvijek malo prerano za reći, ali Donna Vekić djeluje kao da je u formi života. Najbolja hrvatska tenisačica nedavno je igrala polufinale Wimbledona, a sada je u prvom kolu olimpijskog turnira sa 6:2, 7:5 pobijedila 62. tenisačicu svijeta Luciju Bronzetti.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vekić je već u prvom gemu oduzela servis Talijanki, ali je kod vodstva 2:1 ispustila tu prednost. Ipak, Osječanka je nakon toga ubacila u brzinu više, nije protivnici dopustila više nijedan gem i sa 6:2 je osvojila set.

U drugom je Bronzetti prva stigla do breaka, povela je s 3:1, ali tu se Vekić probudila, osvojila je četiri uzastopna gema i na servisu Talijanke imala dvije meč lopte. Nije ih uspjela iskoristiti, a na svom je servisu propustila još tri meč lopte i vratila Bronzetti u meč.

Ipak, Donna je još jednom pokazala da je cijelo vrijeme u apsolutnoj kontroli. Još jednom je oduzela servis protivnice i sigurno na servisu sa 7:5 završila posao.

U drugom kolu Vekić očekuje ogled protiv 171. tenisačice svijeta Biance Vanesse Andreescu. Renking može zavarati, ali Kanađanka je pobjednica US Opena 2019. godine i u dobroj je formi.

Osječanka je u Roland-Garrosu, gdje se održava olimpijski turnir, najdalje stigla do četvrtog kola, a Andreescu do trećeg. test

Olimpijski turnir u tenisu, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) – Lucia Bronzetti (Italija) 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!