Ostali sportovi

Vekić: 'Očekivala sam puno teži meč, a ovakva izvedba me ohrabrila za dalje'

HINA, Mario Borko • nedjelja, 28.07.2024.
Vekić: 'Očekivala sam puno teži meč, a ovakva izvedba me ohrabrila za dalje'
Foto: Damir Senčar/HINA

Osječanka je nakon sjajnog nastupa u Wimbledonu odlično započela i olimpijski turnir protiv Talijanke Lucie Bronzetti. Vekić je slavila s 2-0 u setovima, a nakon meča je izjavila da nije očekivala tako uvjerljivu pobjedu...

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić otvorila je nastup na svojim drugim Olimpijskim igrama pobjedom u prvom kolu protiv Talijanke Lucie Bronzetti. Vekić je slavila sa 6:2, 7:5 nakon sat i 40 minuta igre.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osječanka je nedavno pobijedila protiv Talijanke u Bad Homburgu, ali ovoga puta je očekivala puno teži meč:

"Nisam očekivala da ću tako dobro igrati. Bila sam spremna na veliku borbu i drago mi je da sam uspjela završiti u dva seta. Ona voli igrati na zemlji i stvarno sam očekivala puno, puno teži meč. Nisam bila nervozna ni nakon pet propuštenih meč lopti, dobila sam na kraju osam poena zaredom i pobijedila. Ovo je ipak podloga koja mi najmanje odgovara, a premalo je vremena prošlo od polufinala Wimbledona. Gležanj me malo muči, a i neke druge stvari, ali najbitnija je pobjeda", kazala je Dona, koja je u meču imala dva asa i 44 posto prvoga servisa u drugom setu, kada joj je zapravo servis uskratio puno laganiji završetak meča. Donnu, koja je u drugom setu imala problema s ubačajem prvog servisa, ali je unatoč tome ostvarila pobjedu, u drugom kolu čeka osvajačica US Opena 2019. godine, Kanađanka Bianca Andreescu, danas 171. na WTA ljestvici, s kojom do sada nije igrala.

"Nisam nikad igrala s Andreescu tako da ne znam što mogu očekivati. Ovo su ipak Olimpijske igre, igram za Hrvatsku, pa je tu malo više nervoze. Bit će sigurno težak meč, a ovo danas me ohrabrilo."

Donna će igrati i u mješovitom paru s Matom Pavićem:

"Nismo nikad ja i Mate igrali parove. On je odličan u parovima, ja nisam ni toliko dobra kao on, ali gledajte, dat ću sve od sebe. Imam dobar servis, mogu dobro reternirati, tako da ću ja dati sve od sebe i vjerujem da ćemo napraviti dobar rezultat", zaključila je najbolja hrvatska tenisačica.

U nedjelju na teren u Parizu izlazi i Petra Martić koja igra protiv Španjolke Cristine Bucsetest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!