Nogomet

Celje smijenilo Krznara jer želi vratiti bivšeg trenera koji je ostao bez posla

Mario Borko • nedjelja, 28.07.2024.
Celje smijenilo Krznara jer želi vratiti bivšeg trenera koji je ostao bez posla
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Bivši trener Dinama Damir Krznar više nije trener slovenskog prvoligaša Celja. Potvrdio je to klub u nedjelju na svojim službenim stranicama, a radi se o sporazumnom raskidu suradnje...

Nakon devet mjeseci na klupi Celja Damir Krznar je ponovno bez posla. Slovenski prvoligaš odlučio je sporazumno raskinuti ugovor s bivšim trenerom Dinama iako je on u svom mandatu osvojio drugi naslov prvaka u povijesti kluba i ostao neporažen u tri europska ispita ove sezone.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Celje će na klupu vratiti trenera kojeg je Krznar zamijenio, a radi se o španjolskom stručnjaku Albertu Rieri koji je slovenski klub napustio zbog angažmana u Bordeauxu. Francuski velikan je ukinuo status profesionalnog kluba i svi igrači, pa tako i stručni stožer postaju slobodni.

Krznar je Celje vodi 30 puta, ostvario je 19 pobjeda, šest remija i samo pet poraza. Osvojio je naslov prvaka s 12 bodova prednost ispred Maribora, a uspješno je s ukupnih 7-1 u prvom pretkolu Lige prvaka izbacio estonsku Floru. Celje je u prvenstvo startalo pobjedom protiv Brava, a u drugom pretkolu je kod kuće remizirali sa Slovanom iz Bratislave, 1:1.

Riera, koji je svojevremeno igrao i u Liverpoolu, a ima i 16 nastupa za španjolsku reprezentaciju, igračku je karijeru završio u Sloveniji, a prije Celja je vrlo uspješno vodio Olimpiju iz Ljubljane.

Krznar je nakon Dinama bio u Mariboru, a sad će tražiti novi angažman. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!