Nogomet

Vušković i otpisani dinamovci odlični u debiju u novim klubovima, Frigan dobio par minuta

Mario Borko • ponedjeljak, 29.07.2024.
Vušković i otpisani dinamovci odlični u debiju u novim klubovima, Frigan dobio par minuta
Foto: Damir Senčar/HINA

U prvom kolu belgijskog prvenstva zaigrali su i hrvatski nogometaši. Lekin Standard remizirao je kod Genka, a od prve minute igrali su pristigli dinamovci Bulat i Šutalo. Luka Vušković imao je impresivan debi u pobjedi Westerloa, a Frigan je većinu utakmice pratio s klupe...

SuperSport HNL kreće u petak, a minuli vikend startala je belgijska Pro liga. Na prvom mjestu nakon prvog kola je Westerlo koji je s 3:0 pobijedio Cercle Brugge, a svih 90 minuta odradio je igrač Hajduka i Tottenhama na posudbi Luka Vušković.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ivan Leko sa svojim je Standardom na teškom gostovanju kod Genka izvukao nulu (0:0) i osvojio bod. Od prve minute u obrani je priliku dobio Boško Šutalo, a Marko Bulat je u veznom redu igrao do 76. minute.

Vušković je najveći izlazni transfer u povijesti Hajduka, Tottenham ga je pretprošle zime kupio za 13.8 milijuna eura. Međutim, 17-godišnjak je do 18. rođendana još uvijek igrač splitskog kluba pa je tako u Belgiji službeno na posudbi iz Hajduka.

Proljetni dio prošle sezone odradio je na posudbi u poljskom Radomiaku, a čini se da je stepenica više i dolazak u Westerlo bio odličan potez. Vušković je odigrao svih 90 minuta, imao je čak 14 očišćenih lopti te osam od devet osvojenih duela. Vrlo dominantan debi za U-19 reprezentativca Hrvatske.

Matija Frigan prošlog je ljeta za 5.5 milijuna eura stigao u Westerlo iz Rijeke, ali nije se uspio ustaliti u prvoj momčadi. Čini se da i u novu sezonu kreće sa statusom rezerve jer je u nedjelju dobio samo posljednjih osam minuta. 21-godišnji napadač u tom je razdoblju uspio uputiti jedan udarac.

Dinamo je doveo dva stranca u posljednju liniju, a drugog najskupljeg igrača u povijesti se riješio “besplatno“. Šutalo je kod Leke odmah dobio povjerenje, a može se reći da ga je opravdao. Standard je protiv Genka bio u podređenom položaju, imao je samo 25 posto posjeda lopte, a izvukao je nulu.

24-godišnji branič osvojio je osam od 12 duela i čini se da se polako vraća u formu nakon vrlo teške ozljede koju je zadobio zbog lošeg terena na Šubićevcu prije dvije godine.

Bulat je u 76 minuta kao vezni igrač kompletirao samo tri dodavanja, ali bio je vrlo uspješan u duelima i ispunio je zadatke koje je trener pred njega stavio. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!