Nogomet

Prelecov Vejle na neugodnom gostovanju kod Brondbyja

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.07.2024.
Prelecov Vejle na neugodnom gostovanju kod Brondbyja
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Brondby i Vejle večeras će zaključiti drugo kolo danske Superlige. Ni jedna ni druga momčad u prvom nisu uspjeli doći do pobjede, a novu priliku imat će večeras...

Večeras će u Brondbyju, na istoimenom stadionu, istoimeni domaćin zaključiti drugo kolo nove sezone danske Superlige. Njegov protivnik bit će Vejle pod vodstvom Ivana Preleca, a dvoboj počinje u 19 sati. Prvi sudac dvoboja je Mikkel Redder.

Igraj na Brondby - Vejle na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prelecova momčad odradila je odličnu završnicu protekle sezone i izborila ostanak u prvoj ligi. Još tijekom pripremnog perioda odigrala je utakmicu protiv današnjeg protivnika i slavila s 2:0. Nakon toga s 3:0 bila je bolja od danskog drugoligaša Fredericije, dok je u pravoj golijadi rezultatom 5:2 bio bolji od Odensea.

Na otvaranju nove sezone igrao je kod kuće protiv Randersa i imao vodstvo 1:0 nakon prvog poluvremena. Gosti su preokrenuli na 2:1 do 60. minute, Vejle je poravnao u 87. minuti na 2:2, ali Randers ipak u sudačkoj nadoknadi dolazi do sva tri boda i kvari početak nove sezone.

S druge strane, Brondby je u pripremnom periodu odigrao četiri utakmice i upisao samo jednu pobjedu, protiv praške Sparte s 5:2. U novu sezonu krenuo je gostovanjem kod Viborga i nakon prave drame odigrao 3:3, iako su i jedna i druga ekipa mogle do pobjede. Brondby je poravnao na 2:2 u 92. minuti, u 96. je domaćin poveo 3:2, da bi dvije minute kasnije ipak došao do boda.

Tijekom tjedna odigrao je prvu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige i bez prevelikog stresa moći će ići na uzvrat. S čak 6:0 bio je bolji od kosovskog Llapija, a šest različitih igrača upisalo se u strijelce.

U kadru Brondbyja ne bi trebalo biti Fredrika Ibsena i Kevina Mensaha zbog ozljeda, kao ni Nicolaija Vallysa, ali i hrvatskog nogometaša Matije Divkovića. Kod gostiju je pod upitnikom Thomas Gundelund, dok Marisu Elvius još odrađuje suspenziju. Umjesto Gundelunda u početnoj bi postavi mogao biti Luka Hujber.

Što su rekli

Jesper Sorensen, trener Brondbyja: "Trenutno smo u situaciji u Danskoj gdje smo na pragu dobivanja dodatnog mjesta u Ligi prvaka i to je nešto što ćemo bolje morati raditi prije nego osvojimo još bodova. To nam isto mora biti jedna od zadataka."<

Mjesto, vrijeme, suci

Brondby stadion, Brondby, 19:00

Sudac: Mikkel Redder

Nedostaju

Brondby: Ibsen, Mensah, Divković (ozljede)

Vejle: Gundelund (pod upitnikom), Elvius (suspenzija)

Zadnji susret

Zadnju natjecateljsku utakmicu odigrali su početkom ožujka ove godine na stadionu Brondbyja, a susret je završio rezultatom 1:1.

Prognoza

Brondby je imao određenih poteškoća tijekom pripremnog perioda, ali odličnom utakmicom u pretkolu Konferencijske lige dobio je dodatno samopouzdanja. Danas bi trebao doći do minimalne pobjede. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!