Nogomet

Drugi prvenstveni dvoboj švedskih klubova u razmaku od tjedan dana

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.07.2024.
Drugi prvenstveni dvoboj švedskih klubova u razmaku od tjedan dana

Večeras se igra utakmica 16. kola švedskog prvenstva između AIK-a i GAIS-a. Ove dvije momčadi međusobni dvoboj odigrale su i u proteklom, 15. kolu...

Švedsko nogometno prvenstvo u punom je pogonu, a danas je na rasporedu odigravanje jedne utakmice 16. kola. AIK Stockholm bit će domaćin GAIS Göteborgu na Strawberry Areni u Solni, u utakmici koja počinje od 19 sati. Prvi sudac ovog dvoboja bit će Adam Ladebäck.

Igraj na AIK Stockholm - GAIS na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovim 16. kolom krenuo je drugi krug, a ove dvije momčadi igrale su i proteklog vikenda kada je GAIS bio domaćin te slavio rezultatom 2:0. Nakon prvog poluvremena vodio je pogotkom Axela Norena, dok je pobjedu u 81. minuti potvrdio Alexander Holmstrom. Bila im je to prva međusobna utakmica nakon dugih sedam godina.

AIK se tim porazom vratio na negativne staze, a sama trenutna pozicija na ljestvici, 11. mjesto s 20 osvojenih bodova, dovoljno govori o tome. Uoči Europskog prvenstva poražen je u gostima kod Hackena (4:1), a tijekom pauze upisao je i dva poraza u prijateljskim utakmicama, od Vikinga i Sparte Prag.

Po povratku prvenstvenim obavezama izgubio je još jednu utakmicu, na domaćem terenu od Kalmara (1:2), da bi nakon toga niz poraza prekinuo u gostima kod Halmstada kada je slavio istim rezultatom. Malo dobrih vijesti za navijače AIK-a prekinuo je protekli vikend i novi razočaravajući rezultat.

S druge strane, momčad iz Göteborga trenutno je na sedmom mjestu s 25 osvojenih bodova, iako ima negativnu gol razliku (19:20). Od povratka s prvenstvene pauze odigrala je tri utakmice, a uz pobjedu protiv AIK-a, upisala je i po jedan remi i poraz. Izgubila je u gostima kod Siriusa (3:1) i odigrala bez golova kod kuće protiv Hammarbyja.

U kadru domaće momčadi ne bi trebalo biti: Abdihakina Alija, Alexandera Fesshaieja Berakija i Martina Ellingsena, a kod gostiju Egzona Binakua, dok je pod upitnikom nastup Robina Freja.

Mjesto, vrijeme, suci

Strawberry Arena, Solna, 19:00

Sudac: Adam Ladebäck

Nedostaju

AIK: Ali, Fesshaie Beraki, Ellingsen (ozljede)

GAIS: Binaku (ozljeda), Frej (pod upitnikom)

Zadnji susret

Ove dvije momčadi igrale su na kraju prvog kruga prije samo tjedan dana kada je GAIS kao domaćin slavio s 2:0.

Prognoza

Današnji gost definitivno je trenutno u boljoj formi od domaćina, ali teško će do pobjede. Očekujemo remi, mirnu podjelu bodova. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!