Ostali sportovi

Krišto već slavila broncu, a onda su suci promijenili odluku i dodijelili je Kosovarki

Mario Borko • utorak, 30.07.2024.
Krišto već slavila broncu, a onda su suci promijenili odluku i dodijelili je Kosovarki
Foto: Pixsell

Hrvatska džudašica do 63 kilograma, Katarina Krišto u borbi za broncu protiv Laure Fazliu s Kosova izgubila je na zlatni bod zbog treće opomene. Hrvatska džudašica izvela je rušenje, već slavila broncu, ali suci su procijenili da je potez bi ilegalan...

Velika šteta. Katarina Krišto u borbi za broncu nije uspjela pobijediti Kosovarku Lauru Fazliju. U dramatično meču, hrvatska džudašica izgubila je zbog treće opomene.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Krišto je u borbu za treće mjesto krenula agresivnije, bila je blizu osvajanja boda, ali pobjednica se nakon četiri minute odlučivala na zlatni bod. Tamo su obje džudašice ušle s jednom kaznom zbog neaktivnosti, a odmah na startu dobile su još jednu.

Nakon nešto manje od minute i 30 sekundi, hrvatska džudašica je srušila Kosovarku Waza-Arijem, već proslavila broncu, ali suci su procijenili da je rušenje bilo nepropisno i nakon provjere, Krišto je zaradila isključujuću treću opomenu, a Kosovarska je osvojila broncu.

Uhvatila je Fazliju ispod pojasa kod rušenja što nije dopušteno. U zlatnom bodu pobjeđuje prva džudašica koja ostvari rušenje ili ona koja ne skupi tri opomene. Krišto je nažalost dobila treću i medalja je otišla na Kosovo.

Krišto je u prvoj borbi očekivano pobijedila Afrikanku Nadiju Guimendego, a onda je iznenadila favoriziranu Japanku Miku Takaichi. U četvrtfinalu je savladala Južnokoreanku Kim Ji-su, a u polufinali ju je zaustavila Prisca Awiti Alcaraz.

Mlada Splićanka može biti ponosna jer je svih pet borbi odradila sjajno. I u borbi za broncu bila je bolja, aktivnija, ali nedostajalo je malo sportske sreće. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!