Ostali sportovi

Krišto: 'Suci su tu da sude, ja sam mali pijun, ali protiv Meksikanke sam morala biti pametnija'

HINA, Mario Borko • utorak, 30.07.2024.
Krišto: 'Suci su tu da sude, ja sam mali pijun, ali protiv Meksikanke sam morala biti pametnija'
Foto: Damir Senčar/HINA

Suci su tu da sude, a ja sam samo mali pijun, tko mene što pita, kazala je nakon šokantnog poraza u borbi za broncu na Olimpijskim igrama od Kosovarke Laure Fazilu džudašica Katarina Krišto...

Hrvatska džudašica Katarino Krišto poražena je susretu za broncu kategorije do 63 kg na Olimpijskim igrama u Parizu od kosovske džudašica Laure Fazliu "zlatnim bodom".

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kaštelanka je prvo deset sekundi slavila broncu nakon svoje dobre akcije i boda, da bi suci pregledom snimke presudili da je Krišto imala nedopušteni zahvat ispod pojasa, što joj je bla treća opomena i kraj snova u bronci.

Katarini nisu dosudili niti wazari ranije u borbi i dojam je da je članica solinskog Dalmacijacementa oštećena u borbi za broncu, a hrvatski džudo lišen povijesne, prve medalje.

Nakon šokantnog poraza i brutalnog gubitka medalje novinari su očekivali uplakanu Katarinu, a pred njima se pojavila mala, nasmiješena Kate, sa zaraznim osmijehom i neslomljiva duha:

"A što ću. Suci u tu da sude, a ja sam samo mali pijun. Ne znam jesam li ljuta, razočarana, bijesna, imam neki čudni osjećaj. Zapravo sam šokirana. Prvo mi uzmu wazari, pa sam onda počela slaviti zlatni bod, vjerovati da imam medalju, a onda te spuste na zemlju odlukom o trećoj kazni. Trener mi veli da sam rukom okrznula njezinu nogu par milimetara, velim možda, ali je sigurno nisam uhvatila za nogu. Ja stvarno ne mogu to komentirati. Suci su valjda donijeli pravu odluku. Nisam pogledala snimku. Bila bi brončana da nije VAR-a."

Bila je to peta borba za hrvatsku reprezentativku, nažalost i drugi poraz u nizu. Krišto je u prvoj borbi na turniru savladala predstavnicu Srednjoafričke Republike Nadiju Guimendego, a onda je zlatnim bodom slavila protiv osme džudašice svijeta i jedne od favoritkinja Japanke Mike Takaichi, dok je u četvrtfinalu porazila Koreanku Jisu Kim, također zlatnim bodom.U polufinalu je izgubila od Meksikanke Prisce Awiri Alcaraz, a zatim i od Fazliu.

"Dan je bio savršen. Imama ja pobjede na tri velika turnira i peto mjesto na Europskom prvenstvu, dakle, nisam bilo tko u ovoj kategoriji. Ako se ja posložim taj dan i ako sve radim kako trebam, kako me trener navodi, onda je medalja. Trebala sam malo biti pametnija u polufinalu protiv Meksikanka. Nisam u toj borbi bila nestrpljiva, više sam bila neodlučnija. Na kraju me nadmudrila kod poluge. Nisam danas baš odradila dokraja", kazala je studentica stomatologije, koja će nastaviti u majčinoj zubarskog ordinaciji.

"Tko zna hoću li biti za četiri godine na Igrama u Los Angelesu? Za četiri godine ću sigurno imati svoju ordinaciju. Stomatologija i džudo su moje ljubavi. Ostat ću u džudu sigurno, još ćete me vidjeti", zaključila je mala Kate i otišla put doping-kontrole, bez medalje, ali ponosna na svoj nastup na Igrama. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!