Nogomet

Jako težak posao pred Partizanom, Dinamo Kijev brani prednost

Petar Jenjić • srijeda, 31.07.2024.
Jako težak posao pred Partizanom, Dinamo Kijev brani prednost
Foto: EPA

Večeras je na rasporedu uzvratni dvoboj drugog pretkola Lige prvaka između Partizana i Dinamo Kijeva. Ukrajinci imaju visoku prednost iz prve utakmice i Crno-bijele čeka težak posao...

Nogometaši Partizana na domaćem će terenu pokušati nadoknaditi "nenadoknadivo" u uzvratnom dvoboju drugog pretkola Lige prvaka protiv Dinamo Kijeva. Utakmica će se igrati u Beogradu od 20 sati bez prisustva gledatelja, a dvoboj će suditi rumunjski sudac Marian Barbu.

Igraj na Partizan - Dinamo Kijev na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sezona za Dinamo Kijev nije ni krenula do proteklog tjedna, a prva natjecateljska utakmica donijela im je razloga za optimizam. Nakon solidno odrađenih priprema, tijekom kojih su upisali dva remija, dvije pobjede i jedan poraz, uslijedila je prava rapsodija protiv Partizana.

Domaću utakmicu igrali su u poljskom Lublinu i upisali visoku pobjedu od 6:2. Dvoboj je bolje krenuo za Partizan koji je poveo u 22. minuti, ali je u završnih pet minuta prvog poluvremena primio tri pogotka. U nastavku su Ukrajinci zabili još tri, a samo je Saldanha svojim drugim golom ublažio poraz gostiju. Čak četiri različita strijelca imali su Kijevljani.

S obzirom na to da im prvenstvena sezona nije krenula, Dinamovci su ostali u Lublinu i pripremali se za uzvratni dvoboj protiv momčadi koja će sigurno htjeti, ali i morati, odigrati bolje uzvrat, iako su im šanse za plasman dalje zaista minimalne.

Partizanovci su nakon pripremnog perioda, u kojem su upisali pobjedu, poraz i remi, započeli novu prvenstvenu sezonu. 19. srpnja na gostovanju kod Napretka slavili su s 0:1, dok su uoči današnjeg uzvratnog susreta upisali još jednu gostujuću pobjedu, ovoga puta protiv Jedinstva Ub.

U redovima Partizana nema Marka Živkovića koji je operirao koljeno i izostat će duže vremena, dok je nastup Kervina Arriage pod znakom pitanja. Kod Kijevljana je pod upitnikom nastup Oleksandra Timčika, dok je Volodimir Šepelev pretrpio ozljedu i trebao bi biti van terena oko mjesec dana.

Ove dvije momčadi zadnji su put igrale u skupini Europske lige 2017. godine kada je Dinamo slavio u oba navrata, 2:3 u Beogradu, a zatim i 4:1 u Kijevu.

Što su rekli

Aleksandar Stanojević, trener Partizana: Nakon slabe prve utakmice, u sutrašnju ulazimo s ciljem napretka. Moramo se boriti kako bismo popravili stvari i svaka utakmica je važna za srpski nogomet i klupski koeficijent. Uvijek se moramo nadati, ali stvarnost je drugačija, posebno jer neće biti prave domaće podrške. Nikada ne znate što može biti ako rano zabijete, ali važno je odigrati u pravom duhu i boriti se do kraja."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion FK Partizan, Beograd, 20:00

Sudac: Marian Barbu (Rumunjska)

Nedostaju

Partizan: Živković (ozljeda), Arriaga (pod upitnikom)

Dinamo Kijev: Šepelev (ozljeda), Timčik (pod upitnikom)

Zadnji susret

Dinamo Kijev odlično je odradio prvu utakmicu i upisao visoku pobjedu od 6:2.

Prognoza

Očekuje se da će Partizan ipak odigrati malo bolje uzvratni dvoboj, ali svejedno danas očekujemo da će ukrajinska momčad doći do pobjede. test

FOTO: EPA/Wojciech Szubartowsk

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!