Nogomet

Osijek u Estoniji traži potvrdu prolaza u treće pretkolo Konferencijske lige

Mihaela Bradovski • četvrtak, 01.08.2024.
Osijek u Estoniji traži potvrdu prolaza u treće pretkolo Konferencijske lige
Foto: FaH

Nogometaši Osijeka većinu posla protiv Levadije odradili su u prvom susretu u Opus Areni, a danas će u Estoniji dovršavati posao i tražiti potvrdu prolaza...

Iako se obično za uzvratne dvoboje, posebno u gostima, kaže kako su teški i da neće biti lako potvrditi prolaz, Osijek se pobrinuo da za Estoniju otputuje opušteniji i u boljem raspoloženju nakon što je visoko slavio u prvom susretu.

Igraj na Levadia - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na Opus Areni je odrađena glavnina posla i Osječani u Estoniji moraju dovršiti posao te se prvenstveno pobrinuti da si ne dozvole nekakvo nepotrebno kompliciranje i kompromitiranje već napravljenog.

Levadia je u prvom susretu u Osijeku odigrala jako loše prvo poluvrijeme s nizom amaterskih pogrešaka koje je Osijek znao kazniti. Međutim u drugom dijelu pokazala je kako i ona zna igrati te je stvorila nekoliko vrlo zanimljivih prilika i mogla je smanjiti zaostatak.

Estonci na Opus Areni nisu imali nikakvo rješenje za Ramona Miereza koji je imao veliku večer, upisao je tri pogotka i asistenciju, a od njega se očekuje i u Estoniji puno, posebno jer će imati dosta prostora s obzirom da domaćin mora napasti.

Osječani su u prvom susretu dopustili Levadiji jedan pogodak i to nakon nekoliko vezanih pogrešaka, tu se posebno apostrofirala uloga Nikole Čavline koji nije najsretnije reagirao i odbio je loptu do strijelca Jakovleva, ali i Felipe Felicio je ostao sam i nakon ubačaja iz auta.

Razlika u kvaliteti između ovih protivnika postoji i Osijek će pokušati ne samo potvrditi prolaz, već i doći do pobjede za pojačavanje svog i nacionalnog koeficijenta.

Što su rekli

Federico Coppitelli, trener Osijeka: "Imamo prednost koju smo zaslužili dobrim nastupom na terenu i to imamo na umu, kao važan faktor. Kao što sam već rekao, fokusirani smo na našu izvedbu, nikako ne bismo bili sretni da ne bude na nivou. Ne želimo igrati bez imalo truda. S druge strane, fokusirani smo na naš konstantan rast. Naš cilj nije samo proći dalje, nego i na zacrtani način. Imali smo dosta šansi u prvoj utakmici, nadam se da će ih biti i u drugoj. Htio bih imati dobre odgovore od igrača koji ulaze s klupe, kao u prošloj utakmici. Nadam se da ćemo odigrati zrelu utakmicu od početka do kraja."

Mjesto, vrijeme, sudac

Tallinn, Le Coq Arena, 18:00

Sudac: Antoniou Menelaos (Cipar)

Nedostaju

Levadia: -

Osijek: Kewal (ozljeda)

Prošli dvoboj

U Osijeku je završilo s uvjerljivih 5:1. Ramon Mierez bio je junak domaćina s tri gola, a po još jedan dodali su Renan Guedes i Domagoj Bukvić dok je Jakovlev doveo u vodstvo goste.

Prognoza

Prolaz Osijeka ne bi trebao biti upitan, a hrvatski predstavnik pokušat će to učiniti na što impresivniji način. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!