Nogomet

Europska liga: Šutalo strijelac za Ajax u Novom Sadu, Beljo zabio prvijenac u ponižavanju Poljaka

Mario Borko • četvrtak, 01.08.2024.
Europska liga: Šutalo strijelac za Ajax u Novom Sadu, Beljo zabio prvijenac u ponižavanju Poljaka
Foto: EPA

U četvrtak smo saznali koji će klubovi igrati u trećem pretkolu Europske lige. Rijeka će igrati protiv švedskog Elfsborga, Trabzonspor je Hajduku u treće pretkolo Konferencijske lige poslao slovački Ružomberok, a Zrinjskom dolazi bugarski Botev...

Rijeka je puno teže od očekivanog prošla rumunjski Corvinul, a u trećem pretkolu Europske lige imat će puno teži zadatak protiv švedskog Elfsborga koji je u obje utakmice (1:0, 2:0) nadigrao moldavski Sheriff.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Josip Šutalo po nekim je izvorima na izlaznim vratima Ajaxa, ali je u uzvratnoj utakmici protiv Vojvodine u Novom Sadu zabio važan gol za prolazak Nizozemaca u treće pretkolo. Četverostruki prvak Europe branio je minimalnih 1:0 iz prvog susreta, a u uzvratu je poveo u 53. minuti.

Hrvatski reprezentativac pospremio je nakon udarca iz kuta jedan otpadak u mrežu. Lazar Nikolić samo šest minuta kasnije vraća nadu Novosađanima, ali Jorrel Hato i Bertrand Traore potvrdili su pobjedu Nizozemaca u 85. i 90. minuti.

Ajax će u trećem pretkolu igrati protiv grčkog Panathinaikosa koji je s 4:0 pobijedio na gostovanju u Bugarskoj kod Botev Plovdiva i tako potvrdio prednost od 1:0 iz prve utakmice.

Trabzonspor je ponovno vrlo teško svladao slovački Ružomberok. Nakon 1:0 u prvoj utakmici, u uzvratu u Turskoj rezultat je bio identičan. Denis Dragus presudio je pobjednika u 65. minuti. Borna Barišić ušao je u igru u samoj završnici, a Mislav Oršić cijeli je susret pratio s klupe.

Trabzon će u trećem pretkolu igrati protiv austrijskog Rapid Beča, a Ružomberok je novi protivnik Hajduka u trećem pretkolu Konferencijske lige.

Austrijanci su sa 6:1 ponizili poljsku Wislu. U prvoj utakmici u Krakowu pobijedili su 2:1, a kod kuće su potpuno razmontirali Poljake. Prvo poluvrijeme je završilo 5:0, uz promašeni jedanaesterac, a drugi gol u 24. minuti postigao je Dion Drena Beljo koji je već na poluvremenu izašao iz igre.

Iznenađenja nije bilo, iako je danski Silkeborg bio blizu da izbaci norveški Molde koji je branio 3:1 iz prvog susreta. Danci su slavili s 3:2 što im nije bilo dovoljno za prolazak.

Cercle Brugge je preskočio škotski Kilmarnock, a Braga je s ukupnih 7:0 izbacila Maccabi Petach Tikvu. test

FOTO: EPA/OLAF KRAAK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Krzysztof Warzychajučer u 23:47
    wisla protivnik hškz? valjda botev plovdiv
    Krzysztof Warzycha