Nogomet

Istanbulski velikani Galatasaray i Bešiktaš žele osvojenim trofejom najaviti sezonu

Branimir Korać • subota, 03.08.2024.
Istanbulski velikani Galatasaray i Bešiktaš žele osvojenim trofejom najaviti sezonu
Foto: EPA

Uskoro kreće tursko prvenstvo, a današnji dvoboj Superkupa između Galatasaraya i Bešiktaša bit će prava najava onog što nas očekuje u novoj sezoni...

Branitelj naslova pobjednika Superkupa Galatasaray i Bešiktaš sastaju se danas u borbi za trofej. Galatasaray je do Superkupa došao osvojivši titulu prvaka Turske, a Bešiktaš je aktualni osvajač Kupa.

Igraj na Galatasaray - Bešiktaš na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I jedni i drugi u ovu sezonu ulaze s visokim ambicijama te će pokušati boriti se za trofeje i u prvenstvu i u kupu, a osvajanje Superkupa sigurno bi bio lijep bonus i velika injekcija samopouzdanja uoči početka sezone.

Galatasaray je ovog ljeta osigurao ostanak Hakima Ziyecha za kojeg u Chelseaju nije bilo budućnosti te je doveo iz Fenerbahčea Michyja Batshuayija, napadača od kojeg očekuju golove.

Bešiktaš je s druge strane također doveo iskusnog napadača i to legendu Lazija Ciru Immobilea. Stigao je i iz Benfice Rafa Silva, iz Atletica Gabriel Paulista te se Bešiktaš na papiru čini jačim nego prošle sezone.

Spomenimo da više i službeno Ante Rebić nije igrač Bešiktaša. Rebić je napustio Istanbul, već mjesecima nije bio ni u kakvoj konkurenciji za nastup te se čekao samo način na koji će doći do raskida ugovora.

Inače, Galatasaray je uvjerljivo najtrofejniji što se tiče osvajanja Superkupa, u svojoj riznici ima čak 17 trofeja. Slijedi ga Trabzonspor s deset trofeja dok je Bešiktaš na trećem mjestu.

Mjesto, vrijeme, sudac

Istanbul, Atatürk Olimpiyat, 19:45

Sudac: Atilla Karaoglan.

Prošli dvoboj

Prošle sezone ovi su se protivnici sastali dva puta i oba puta bolji je bio Galatasaray. Kod kuće je slavio s 2:1, a u gostima je bilo 1:0. Mauro Icardi postigao je dva gola u ta dva susreta dok je jedan bio autogol. Strijelac za Bešiktaš bio je Oxlade-Chamberlaine.

Prognoza

Lagana prednost ide na stranu Galatasaraya, ali očekuje se neizvjestan i zanimljiv dvoboj u kojem Bešiktaš nije bez šanse. test

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!