Nogomet

Vušković i Frigan svojim golovima odveli Westerlo na vrh tablice

Mario Borko • subota, 03.08.2024.
Vušković i Frigan svojim golovima odveli Westerlo na vrh tablice
Foto: Marko Mrkonjić/HINA

U drugom kolu belgijskog prvenstva, Westerlo je ostvario i drugu pobjedu, a velik obol dao je hrvatski dvojac Luka Vušković i Matija Frigan. Obojica su bili strijelci, a nogometaš Hajduka na posudbi, ostao je na poluvremenu u svlačionici zbog ozljede...

Odlične vijesti stižu iz Belgije. Westerlo je nastavio s odličnim igrama, nakon što je u prvom kolu kod kuće pobijedio Cercle Brugge, sad je u gostima s 2:4 pobijedio Mechelen. Ovoga puta momčad Timmyja Simonsa igrala je na hrvatski pogon. Luka Vušković bio je strijelac u prvom, a Matija Frigan u drugom poluvremenu.

Igraj na belgijsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nicolas Madsen doveo je goste u vodstvo, a igrač koji je ostvario najskuplji izlazni transfer u povijesti Hajduka (14.5 milijuna eura) postigao je u 36. minuti svoj prvijenac u novom klubu. Vušković je bio najviši nakon udarca iz kuta i glavom pospremio loptu u mrežu. No, na poluvremenu je zbog ozljede ostao u svlačionici.

Obrana Westerloa pala je u drugom dijelu, Nikola Storm zabio je gol nade za Mechelen u 65. minuti. Frigan je u igru ušao u 72. minuti, a u 79. Josimar Alcocer zabija za 3:1. Domaćini se nisu predali, Patrick Pflücke u 88. vraća nadu iz kaznenog udarca, ali bivši igrač Rijeke u 95. je zapečatio sva tri boda svoje momčadi.

Westerlo je s gol razlikom 7-2 i šest bodova nakon dva kola na vrhu belgijske Pro lige. Još nije poznato koliko je ozbiljna ozljeda koju je zadobio Vušković, ali na terenu je ponovno ostavio sjajan dojam. Frigan je kao i u prvom kolu krenuo s klupe, ali je energijom i prilikama koje je stvorio sigurno na sebe skrenuo pažnju.

U idućem kolu Westerlo će ugostiti USG. test

Belgija liga, drugo kolo:
Mechelen – Westerlo 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!