Nogomet

Lokomotiva je nepoznanica, Sopić strahuje zbog neefikasnosti

Branimir Korać • nedjelja, 04.08.2024.
Lokomotiva je nepoznanica, Sopić strahuje zbog neefikasnosti
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

U prtvom nedjeljnom dvoboju u SuperSport HNL-u Rijeka na Rujevici dočekuje Lokomotivu koja je imala dosta promjena i ovog ljeta...

S dvije europske utakmice iza sebe, Rijeka počinje novu sezonu u SuperSport HNL-u. Prvi protivnik je Lokomotiva, kao i obično mlada, poletna i opasna momčad koja igra okomit nogomet i svakome predstavlja problem.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I ovog ljeta Lokomotiva je ostala bez nekoliko bitnih igrača i Silvijo Čabraja mora iznova sve slagati. Ima na raspolaganja i ovaj put dosta mladih i potentnih igrača, ali oni će prvo morati skupljati iskustvo i onda polako rasti i napredovati.

Nema tu više Šotičeka koji je u najunosnijem transferu preselio u Basel, otišao je i Čavlina, zatim Marić, Bubanja, Kalaica, Bartolec, a onaj koji je trebao biti nositelj igre i sljedeći veliki Lokomotivin izlazni transfer, Fabijan Krivak, zaradio je tešku ozljedu križnog ligamenta.

Takva Lokomotiva s dosta upitnika dolazi na Rujevicu, na uvijek teško gostovanje kod ambicioznog protivnika koji je uz sve to i probio led i odradio svoje prve dvije službene utakmice.

Nije niti u Rijeci sve bajno. Treba popuniti budžet stoga su uvijek aktualni izlazni transferi. Glavna priča je Marco Pašalić koji je bio na meti Dinama, njemu je preskup, ali očito nije preskup Wolverhamptonu koji je zainteresiran za njegovo dovođenje.

Željko Sopić žali se na neefikasnost, a odlazak Pašalića bio bi još jedan udarac i Rijeka bi morala intervenirati na tržištu. No o tome nekom drugom prilikom, danas joj je najvažnije pronaći način kako svladati Lokomotivu.

Što su rekli

Željko Sopić, trener Rijeke: "Igramo na Rujevici i trebamo igrati svoj prepoznatljivi nogomet, probati što duže držati kvalitetu igre kao u prvom dijelu protiv Corvinula. Mogu se samo moliti Bogu da ćemo zabiti svoje šanse. Lokomotiva kao svi hrvatski klubovi moraju prodavati. Lokomotiva ima jako dobru školu iz koje crpi mladiće, prisiljeni su prodavati, to su radili i ovog ljeta te su nepoznanica. I mi još neke stvari lagano slažemo."

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "Trener sam četvrtu godinu i probat ćemo nastaviti funkcionirati kao i dosad. U pripremama je bilo i dobrih i lošijih utakmica, mislim da smo na dobrom putu i da ćemo i dalje biti konkurentni u SuperSport HNL-u."

Mjesto, vrijeme, sudac

Rijeka, Rujevica, 18:50

Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina)

Nedostaju

Rijeka: Goda, Zlomislić (ozljede)

Lokomotiva: Canjuga, Krivak (ozljede)

Prošli dvoboj

Prošle sezone su se susreli pet puta, a Lokomotiva je slavila samo u posljednjem susretu i tom 3:1 pobjedom Rijeku odmaknula od borbe za naslov prvaka.

Prognoza

Niti Čabraja ne zna što može očekivati od Lokomotive. Rijeka je favorit, ali gosti će svakako tražiti svoju šansu. test

SuperSport HNL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!