Nogomet

Hajduk s Rakitićem, Perišićem i Livajom napada na startu sezone Slaven Belupo

Branimir Korać • nedjelja, 04.08.2024.
Hajduk s Rakitićem, Perišićem i Livajom napada na startu sezone Slaven Belupo
Foto: Mario Strmotić/HINA

Hajduk u novu sezonu SuperSport HNL-a kreće na Poljudu protiv Slaven Belupa. Splićani će pred ispunjenim tribinama prvi put moći vidjeti Ivana Rakitića u dresu Hajduka u SuperSport HNL-u...

Nakon premijere protiv HB Torshavna koja je bila više-manje uspješna, Hajduk kreće s novom sezonom u SuperSport HNL-u. Prvi protivnik, pred ispunjenim poljudskim tribinama, bit će Slaven Belupo.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zaželjeli su se Splićani utakmica i Hajduka, dolazak Gennara Gattusa i Ivana Rakitića pokrenuo je novu rundu euforije, ali svi su svjesni kako to nije dovoljno i da Hajduku treba još pojačanja.

Slaven Belupo je poželjan protivnik za početak sezone, Hajduk s njim ima dosta dobra iskustva s Poljuda i u ovaj susret ući će u statusu favorita te očekivati puni plijen. Odigrali su Splićani dva susreta protiv HB Torshavna, protiv Slavena će morati bolje.

Naravno da svi u Splitu jedva čekaju pozdraviti Ivana Rakitića u Hajdukovom dresu i danas se može očekivati kako će Gattuso predstaviti onu svoju "tešku artiljeriju" i od prve minute poslati na travnjak Rakitića, Perišića i Livaju.

Slaven Belupo na Poljud dolazi svjestan statusa autsajdera, ali može igrati opušteno i u ovom susretu može samo dobiti. Pozitivan rezultat bio bi ogroman poticaj za Slaven koji je oslabljen u odnosu na prošlu sezonu.

Neposredno prije početka sezone ostao je i bez prvog napadača Tomislava Štrkalja koji je napustio klub i otišao u inozemstvo. Neki igrači stigli su tijekom tjedna i trebat će vremena da se sve to iznova posloži.

Što su rekli

Gennaro Gattuso, trener Hajduka: "Pripremili smo se za dvije formacije koje Slaven Belupo igra. Jaki su fizički, imaju sličnost sa Ružomberokom, igraju na duge lopte. Imali smo video analizu prije posljednjeg treninga, mislim da sve ovisi o nama. Tražim pomoć ne samo od Torcide, nego od svih ljudi na stadionu, da se protivnik osjeća kao u paklu. Ako odigramo lošu utakmicu, zviždite nakon nje. Želim da za vrijeme utakmice stadion bude užaren."

Ivan Radeljić, trener Slaven Belupa: "Najljepše moguće otvaranje sezone, pred punim stadionom. Iza nas su dobre pripreme i vjerujemo da smo spremni za hrabrih 90 minuta u Splitu. Moramo izdržati njihov pritisak na početku utakmice, a onda je sve moguće."

Mjesto, vrijeme, sudac

Split, Poljud, 21:00

Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo)

Nedostaju

Hajduk: Sigur, Trajkovski, Diallo (ozljede)

Slaven Belupo: Lešković (ozljeda)

Prošli dvoboj

Prošle sezone Hajduk je sva četiri puta svladao Slaven Belupo. U Koprivnici je bilo dva puta po 1:0, a u Splitu 3:0 i 4:0.

Prognoza

Hajduk je favorit i sve osim njegove pobjede bit će iznenađenje. test

SuperSport HNL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!