Nogomet

Šibenik se vraća u elitu na teškom gostovanju na Opus Areni

Branimir Korać • nedjelja, 04.08.2024.
Šibenik se vraća u elitu na teškom gostovanju na Opus Areni
Foto: FaH

Osijek se predstavio svojim navijačima sjajnim nastupom u Europi protiv Levadije, a sada kreće i s novom sezonom SuperSport HNL-a. U goste mu dolazi povratnik u elitu Šibenik...

Osijek i Šibenik zaključit će prvo kolo SuperSport HNL-a. Osječani na svom travnjaku na Opus Areni igraju protiv Šibenika i traže novu pobjedu za dizanje samopouzdanja uoči novih europskih ispita.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iza Osijeka su dva susreta protiv Levadije, vrlo uvjerljiva pobjeda na Opus Areni na krilima Ramona Miereza (5:1) te minimalno slavlje u Estoniji gdje je Petar Pušić bio taj koji je pronašao put do mreže.

Protiv Šibenika Osijek tako ima priliku upisati i treću ovosezonsku pobjedu i tako u odličnom raspoloženju dočekati susrete protiv azerbajdžanske Zire. Nije samo to razlog zašto bi Osijek trebao pobjedu iz ovog susreta, važno je snažno otvoriti sezonu i krenuti pobjedom.

Protivnik je momčad koja je prošle sezone do posljednjeg kola vodila bitku za ulazak u najviši rang i na kraju je Šibenik uspio ostvariti zacrtano i pobjedom upravo u Osijeku, ali na Gradskom vrtu protiv Zrinskog, osigurati prolaz.

Šibenčani su odmah bili svjesni kako se moraju pojačati za viši rang, stiglo je i ponešto iskusnijih igrača poput Santinija ili Žute, Mario Carević dobio je na širini i kreće u ostvarenje prvog cilja, a to je ostanak u ligi.

Koliko Šibenik stvarno može, pokazat će i ovaj dvoboj na Opus Areni, igrat će protiv vrlo jakog protivnika s kojim će se probati što ravnopravnije nositi.

Što su rekli

Federico Coppitelli, trener Osijeka: "Sve se sada događaja jako brzo, naravno da smo jako sretni zbog početka Lige i prve utakmice za bodove. Odmah nakon Tallinna počeli smo razmišljati samo o toj utakmici i bit ćemo sasvim fokusirani na Šibenik. Za sve izjave koje ćemo imati kroz cijelu sezonu, nikada nećemo moći unaprijed reći da ćemo nekoga sigurno pobijediti. No, svaki je put bitan ka ostvarenju pobjede. Kao što sam i do sada govorio, jednako je važno pobjeđivati i nastaviti s rastom momčadi, kao što smo napravili u Tallinnu. Dakle, nastavljamo raditi i usavršavati našu izvedbu na svim mentalnim i taktičkim aspektima."

Mario Carević, trener Šibenika: "Zadovoljan sam s dosadašnjim dijelom priprema, posjedujemo kvalitetu te znamo kakav je protivnik Osijek. Gard s drugoligaških terena moramo prenijeti i na najviši rang. Isprobali smo različite sustave i ideje i u prvih nekoliko susreta vidjet ćemo kakve su naše mogućnosti."

Mjesto, vrijeme, sudac

Osijek, Opus Arena, 21:00

Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec)

Nedostaju

Osijek: Kewal (ozljeda)

Šibenik: Pozo (ozljeda)

Prošli dvoboj

U sezoni 2022/2023 Osijek i Šibenik sastali su se posljednji put, Osijek je te sezone upisao dvije pobjede na Šubićevcu, ali u Gradskom vrtu je dva puta remizirao.

Prognoza

Puno toga govori u prilog Osječana koji su favoriti i očekuje se njihova pobjeda. test

SuperSport HNL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!