Nogomet

Ivanušec protiv aktualnog prvaka Nizozemske ganja svoj drugi trofej s Feyenoordom

Mario Borko • nedjelja, 04.08.2024.
Ivanušec protiv aktualnog prvaka Nizozemske ganja svoj drugi trofej s Feyenoordom
Foto: EPA

Nizozemska Eredivisie kreće idućeg vikenda, a tradicionalno će se prije toga odigrati finale Johan Cruyff superkupa. PSV je kao aktualni prvak domaćin pobjedniku kupa Feyenoordu...

Ovog vikenda krenuo je SuperSport HNL, a u Nizozemskoj natjecateljska sezona započinje Johan Cruyff superkupom. Za trofej na samom otvaranju borit će se aktualni prvak PSV i osvajač kupa Feyenoord za kojeg nastupa hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec.

Igraj na PSV - Feyenoord na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

PSV je prošle sezone, nakon pet godina, ponovno osvojio naslov prvaka Nizozemske, a učinio je to vrlo uvjerljivo s 91 bodom, sedam više od prvog pratitelja Feyenoorda. Bivši prvak Europe ostao je bez Hirvinga Lozana koji je otišao u američki San Diego za 12 milijuna eura, ali zato je za isti iznos doveden Malik Tillman iz Bayerna.

Pozicija centralnog braniča je ojačana Ryanom Flamingom iz Utrechta koji je stigao u transferu vrijednom devet milijuna eura, a najzvučniji je dolazak Sergina Desta iz Barcelone.

Peter Bosz ponovno je dokazao svoju trenersku kvalitetu, a u ovoj sezoni želi napraviti dodatan iskorak. PSV je u pripreme krenuo s teškim 3:0 porazom od Anderlechta, ali je u posljednjoj provjeri pobijedio Valenciju.

Feyenoord je ostao bez trenera, Arne Slot preuzeo je Liverpool, a Danac Brian Priske stigao je nakon odličnog rada u Sparti Prag. Sa sobom je iz gradskog rivala Slavije Prag doveo ofenzivnog veznjaka Ondreja Lingru, a klub je za 30 milijuna eura napustio Mats Wieffer koji je otišao u Brighton.

Feyenoord je u pripremnim utakmicama pod novim trenerom dobro startao, ali onda je doživio težak 5:0 poraz od Benfice i nešto manje bolan protiv Monaca 3:1. U tom susretu Ivanušec se upisao u strijelce.

Bivši igrač Dinama imao je tešku prvu sezonu izvan domovine. Mučio se s ozljedama i minutažom, a zbog toga je na Euru dobio samo 20 minuta. Ofenzivni veznjak je i kod novog trenera krenuo iz drugog plana, ali je protiv Monaca zaigrao od prve minute i odmah se upisao u strijelce.

Ivanušec se nada većoj minutaži i drugom trofeju s Feyenoordom nakon osvojenog kupa prošle sezone. PSV je 11 puta osvajao superkup i rekorder je natjecanja, a Feyenoord je to uspio četiri puta. test

Mjesto, vrijeme, sudac

Eindhoven, Philips Stadion, 18:00

Sudac: Jereon Manschot

Zadnji susret

Ovi su klubovi i prošle sezone igrali Johan Cruijff superkup, a tada je pobjedu odnio PSV. Nakon toga rivali su igrali još tri puta, svakome je pripala po jedna pobjeda, a zadnji međusobni dvoboj završio je neodlučeno, 2:2.

Prognoza

PSV je favorit, ali ne bi bilo iznenađenje da prva utakmica sezone završi u produžetcima. test

FOTO: EPA/Bart Stoutjesdijk

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!