Nogomet

Osam golova i raspucavanje: Ivanušec zabio odlučujući penal za osvajanje superkupa!

Petar Jenjić • nedjelja, 04.08.2024.
Osam golova i raspucavanje: Ivanušec zabio odlučujući penal za osvajanje superkupa!
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nogometaši Feyenoorda osvojili su nizozemski superkup. U sjajnoj utakmici u Eindhovenu slavili su protiv PSV-a nakon boljeg izvođenja penala jer je regularni dio završio 4:4...

Ako se po jutru dan poznaje, onda nas čeka odlična sezona u nizozemskom prvenstvu. Danas je odigrana utakmica superkupa između prvaka PSV-a i osvajača kupa Feyenoorda, u reprizi iste utakmice iz prošle godine.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

PSV nije uspio uzeti četvrtu titulu zaredom, a 15. ukupno. S druge strane, Feyenoord je u 12. superkup utakmici stigao do petog trofeja.

Već u devetoj minuti PSV je stigao do vodstva nakon dobre akcije. Odlična lopta Johana Bakayoka u kazneni prostor za Nou Langa koji je iz dotrčavanja pospremio u bliži kut. Nije se predugo čekalo na odgovor Feyenoorda.

U 28. minuti osvajač kupa izborio je penal kojeg je uspješno izveo Santiago Gimenez. Meksikanac je snažno i neobranjivo pogodio pod gredu. Već četiri minute kasnije isti je igrač napravio veliki dio posla, odigrao sjajno za Barta Nieuwkoopa koji pogađa suprotni kut.

Momčad iz Eindhovena došla je do poravnanja u 48. minuti susreta kada je Malik Tillman asistirao za Luuka de Jonga koji iz blizine šalje loptu u mrežu. Već šest minuta kasnije Feyenoord je stigao do novog gola iz penala, a ponovno je precizan bio Gimenez.

Nakon vratarske pogreške PSV je poravnao rezultat u 65. minuti, a loptu u gol pospremio je Guus Til. Sedam minuta kasnije vratio se ponovno Feyenoord u vodstvo kada je nakon kombinacije iz slobodnog udarca zabio Antoni Milambo.

Još se jednom PSV vratio u utakmicu u 80. minuti kada je iz penala zabio de Jong. Do kraja nije bilo promjene rezultata pa smo gledali penale.

Johan Bakayoko u drugoj i Guus Til promašivali su kod PSV-a, dok su sva četiri igrača kod Feyenoorda bila precizna. Luka Ivanušec ušao je u igru kod pobjedničke momčadi u 77. minuti i zabio pobjednički penal. test

Johan Cruyff shield:
PSV - Feyenoord 4:4 (penali 2:4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!