SuperSport HNL, 1. kolo, 04.08.2024, 18:50 h, Rijeka, Rujevica
Suci: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina), Ivan Mihalj (Velika Gorica), Dominik Benković (Zaprešić)
Rijeka
Rijeka
Toni Fruk 13'
Franjo Ivanović 28'
Veldin Hodža 69'
Šimun Butić 84'
4:0(2:0) Lokomotiva
Lokomotiva

Uvjerljivi Riječani nisu imali problema s realizacijom, Lokomotivi visok poraz

Mihaela Bradovski • nedjelja, 04.08.2024.
Uvjerljivi Riječani nisu imali problema s realizacijom, Lokomotivi visok poraz
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Rijeka je odigrala vrlo dobru utakmicu protiv Lokomotive i zasluženo je uvjerljivo slavila s 4:0. Pred gostima je definitivno još puno posla...

S dvije utakmice u nogama protiv rumunjskog Corvinula, Rijeka je ušla u susret protiv Lokomotive. Lokosi i ovog ljeta s dosta promjena i sam Silvijo Čabraja istaknuo je u najavi kako ne zna što može očekivati, ali zna čemu se smije nadati.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No Rijeka je bila dobra, imala je dovoljno raspoloženih igrača i na kraju je upisala pobjedu.

Riječani su u početnim minutama zaspali i skoro je Lokomotiva povela. Aktivni Leovac odlično je centrirao s lijeve strane, u sredini je do prostora došao debitant u najvišem razredu Mirko Sušak koji glavom puca pokraj gola.

Rijeka je nakon toga preuzela inicijativu i počela stvarati prilike, probavali su Ivanović, Pašalić, nisu zabili, ali je zato pogodak stigao u 13. minuti.

Pašalić je s desne strane prizemno ubacio u sredinu, Baždarić je pokušao izbiti loptu, nije to napravio najbolje, ona se odbija do Fruka koji odlično reagira i iz blizine zabija za vodstvo domaćina.

Šubarić nije mogao puno napraviti kod pogotka, a u 16. minuti spriječio je novi pogodak Rijeke. Ovaj put izvana je pucao Janković, lopta se nezgodno odbija pred Šubarićem, ali on ju je uspio izbaciti u korner.

U 28. minuti Rijeka je stigla do povećanja vodstva. Bila je to jednostavna akcija, Fruk je s lijeve strane gurnuo loptu za Ivanovića koji nije imao problema s Mersinajom, lako ga je izbjegao i iskosa s 12-13 metara zabio za 2:0.

Do kraja prvog dijela nije bilo nekih većih prilika, a odmah na početku drugog poluvremena sjajna šansa za Lokomotivu. Mudražija je odlično poslao loptu u prostor za Goričana koji dolazi sam pred Posavca, ali vratar Rijeke odličnom reakcijom brani.

Lokosi nisu zabili i Rijeka je onda nastavila na drugoj strani stvarati svoje prilike. Dva puta je prijetio Ivanović, jednom izvana, drugi put je bio sebičan kada je pucao iskosa, a u sredini je bio sam Janković.

20 minuta prije kraja novi pogodak za Rijeku. Rukavina je odlično gurnuo loptu u prostor za Bogojevića koji je uočio samog Hodžu u sredinu, dao povratnu, a Hodža rutinski zabija.

U završnici četvrti pogodak za Riječane i to prvijenac mladog Šimuna Butića. Butić je lijepo zabio nakon što je Ivanović pucao, a lopta se od bloka odbila do Butića.

Do kraja susreta promjena više nije bilo, Rijeka je mirno privela utakmicu kraju i slavila s 4:0. test

SuperSport HNL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!