Nogomet

Gattuso: 'S igračima imam dobar odnos, u svlačionici nema demokracije'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 05.08.2024.
Gattuso: 'S igračima imam dobar odnos, u svlačionici nema demokracije'
Foto: Šime Zelić/PIXSELL

Trener Hajduka Gennaro Gattuso prokomentirao je pobjedu protiv Slaven Belupa na otvaranju SuperSport HNL-a. Dodao je da poštuje mišljenje protivničkog trenera o suđenju i da ga veseli što nije dobio zvižduke...

U debiju u SuperSport HNL-u do pobjede je stigao Gennaro Gattuso koji je s Hajdukom slavio protiv Slaven Belupa rezultatom 2:1:

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"U ovoj smo utakmici sve napravili. Vodili smo 2:0, primilo gol, a nakon toga bili prestrašeni. U drugom poluvremenu nismo napravili puno, imali smo dva udarca prema golu, ali ekipa mi se svidjela. Nakon primljenog sam gola očekivao bolju reakciju, bilo je grešaka, malo smo i patili, ali idemo dalje. Uzeli smo bodove i mislim da smo na dobrom putu."

Zašto je ekipa bila u strahu?

"Kad obrana ne izađe visoko, onda se to dogodi. Trebali su izaći 20 metara naprijed, nije to stvar do igrača. To je stvar mentaliteta. Moramo biti hrabriji, iako, kada pogledamo realno, Slaven Belupo nije šutirao u drugom poluvremenu."

Treba li Hajduku napadač?

"Livaja je trenutno taj, ali nije da ne stvaramo prilike. Poznato je da tražimo napadača, ali čekamo, ne smijemo pogriješiti. Vidjet ćemo koliko ćemo novca imati na raspolaganju. Nećemo uzimati samo da uzmemo, znate bolje da napadači koji garantiraju dvoznamenkast broj golova koštaju. Moramo biti na oprezu, gledali smo neke igrače, a vidjeli ste na Bambinom primjeru, on je plaćen 600 tisuća eura."

Debitirao je u prvenstvu Ivan Rakitić:

"Zadovoljan sam. Za njega dovoljno govori karijera. Kad je dolazio, pokazao je veliku želju, takvi igrači uvijek treniraju. On je stigao spreman. Čekao sam da se uklopi u ekipu, Rakitić i Perišić su odigrali odlično."

Povratnici od ozljeda?

"Trajkovski i Sigur su bili na klupi, napravljeni su testovi kako bismo vidjeli je li sve u redu. Oni nam mogu dosta pomoći. Šarlija je bio u bolnici, doktor je rekao da je sve u redu. Dobio je udarac u glavu. Diallo je ozlijedio ligament koljena, vidjet ćemo kad će se vratiti."

Zaigrao je i Emir Sahiti:

"S igračima imamo dobar odnos, ali postoje pravila koja se trebaju poštovati. Demokracija u svlačionici ne može postojati. Sahiti je ostao kod kuće, platio je kaznu jer nije poštivao pravila, sad okrećemo novu stranicu i idemo dalje."

Gattuso nije htio komentirati suđenje i rekao je da poštuje mišljenje trenera Slaven Belupa.

Atmosfera:

"Odlično, od prve do zadnje minute, baš kako sam priželjkivao. Nadam se da ćemo ih pratiti rezultatima. Raduje me što nisam čuo zvižduke, to je bila dodatna vrijednost. Imati 30 tisuća ljudi na stadionu 4. kolovoza je čudesno." test

SuperSport HNL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!