Nogomet

Izravni dvoboj na vrhu, Shelbourne se može približiti tituli prvaka

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.08.2024.
Izravni dvoboj na vrhu, Shelbourne se može približiti tituli prvaka

U susretu 26. kola irskog prvenstva sastaju se Shelbourne i Derry City. Shelbourne je je lider, ali Derry City želi uvesti dramu u borbu za titulu...

Dvije momčadi potpuno različitog stila igre, Shelbourne i Derry City, bore se za naslov prvaka Irske. Shelbourne je trenutno na vodećoj poziciji s tri boda više i utakmicom manje te bi ga pobjeda u ovom susretu dodatno približila naslovu prvaka.

Igraj na utakmice irskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U igri Shelbournea nema previše umiranja u ljepoti, pokazuje to i njegova gol razlika, postigao je svega 28 golova u dosadašnjem dijelu sezone što je jedva iznad jednog gola po susretu dok je s 15 primljenih golova sastav s najčvršćom obranom.

Inače, svega 28 pogodaka postigla je i posljednjeplasirana momčad lige Drogheda s kojom je Shelbourne iznenađujuće remizirao u posljednjem kolu. Ne samo da je tu izgubio dva boda već je ostao i bez dvojice igrača koji su zaradili isključenja. Tako će današnji dvoboj preskočiti standardni branič Paddy Barrett te jednako tako standardni veznjak Tyreke Wilson.

Današnji dvoboj bit će još teži za Shelbourne jer mu u goste dolazi prvi pratitelj i najefikasnija momčad prvenstva Derry City koji je postigao 12 pogodaka više od današnjeg domaćina.

No i Derry City je podbacio u prošlom kolu u kojem je poražen s 2:1 na gostovanju kod Sligo Roversa, momčadi iz sredine poretka. Imao je vodstvo, do 89. minute i barem bod, ali primio je pogodak i ostao praznih ruku.

Mjesto, vrijeme, sudac

Dublin, Tolka Park, 20:45

Sudac: Robert Harvey

Nedostaju

Shelbourne: Paddy Barrett, Tyreke Wilson (kartoni>

Derry City: -

Prošli dvoboj

Čak pet posljednjih dvoboja ovih protivnika završilo je neodlučeno. Tri su završila 0:0, a dva po 1:1.

Prognoza

Je li vrijeme za prekid niza remija ili ćemo svjedočiti i šestom u nizu? Ako je netko bliži pobjedi, čini se da su to za nijansu ipak gosti. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!