Nogomet

Francuska i Španjolska preokretima do finala olimpijskog turnira

HINA, Petar Jenjić • utorak, 06.08.2024.
Francuska i Španjolska preokretima do finala olimpijskog turnira
Foto: EPA

U finalu nogometnog olimpijskog turnira gledat ćemo dvije velike europske reprezentacije. Francuska i Španjolska upisale su pobjede protiv Egipta odnosno Maroka te izborile međusobni dvoboj...

Nogometaši Francuske i Španjolske borit će se za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, nakon što su Francuzi u polufinalu bili bolji od Egipćana sa 3-1 u produžetku, a Španjolci sa 2-1 nadigrali Maroko.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I jedna i druga reprezentacija, koje će se u petak, 9. kolovoza, s početkom u 18 sati na pariškom Parku prinčeva boriti u finalu, do pobjede u polufinalu stigle su preokretom.

Marokanci su u Marseilleu poveli pogotkom Souifanea Rahimija iz kaznenog udarca u 37. minuti. Izjednačio je Fermin Lopez u 66. minuti, a isti je igrač u 85. minuti asistirao Juanluu Sanchezu za konačnih 2:1.

U Lyonu su Egipćani do vodećeg pogotka došli u 62. minuti, a strijelac je bio Mahmoud Saber. Jean-Philippe Mateta je izjednačio na 1:1 u 83. minuti pa smo gledali produžetke.

Egipćani su u drugoj minuti produžetka ostali s igračem manje, jer je drugi žuti karton dobio središnji branič Omar Fayed, a Francuzi su brojčanu nadmoć iskoristili.

Mateta je svojim drugim pogotkom Francuskoj donio prednost od 2:1 u 99. minuti, a konačnih 3:1 postavio je Michael Olise u 108. minuti.

Egipat i Maroko će u Nantesu igrati utakmicu za brončanu medalju u četvrtak, 8. kolovoza, s početkom u 17 sati. test

FOTO: EPA/Kiko Huesca

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!