Nogomet

Gattuso: 'Tjedan dana promatramo protivnika, bit će slično kao i protiv Slaven Belupa'

Mihaela Bradovski • srijeda, 07.08.2024.
Gattuso: 'Tjedan dana promatramo protivnika, bit će slično kao i protiv Slaven Belupa'
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Hajduka spreman dočekuje dovoboj protiv Ružomberoka koji je ozbiljniji protivnik od HB Torshavna, ali Splićani imaju dovoljno aduta za dobar rezultat...

Hajduk u četvrtak igra prvu utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige protiv Ružomberoka, Prva utakmica na rasporedu je u Slovačkoj, a Gennaro Gattuso morat će napraviti neke promjene u postavi.

Igraj na kvalifikacije Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Diallo trenira, ali trči bez promjene smjera dok Šarlija ima problema s koljenom, nije strašno, putuje s nama, ali nije trenirao. Ritam utakmica je težak, promatramo igrače kako se oporavljaju i po tome odlučujemo. Iz Slovačke se vraćamo u petak i imat ćemo malo vremena za pripremu za Lokomotivu."

Gattuso je dobro proučio Ružomberok.

"Tjedan dana promatramo protivnika, nisu problem samo njihove dugačke lopte nego i dugačke lopte s presingom. Kada ispucaju loptu, petorica idu u presing. Vidjeli ste i AEK jučer protiv armenske momčadi. Moramo na terenu pokazati da smo bolji."

Talijanski stručnjak smatra kako će pobjednik biti odlučen tek u Splitu.

"Utakmica traje 180 minuta, vidjet ćemo kako ćemo se postaviti, potrebno je biti inteligentan i pravovremen."

Niko Sigur i Aleksandar Trajkovski sve su bliže konkretnoj minutaži.

"Vraćaju se nakon teške ozljede, tek su u treningu, u redu su, ali idem korak po korak. Probat ću im dati minutažu, to su nam dva jako važna igrača, ali opet ih nećemo baciti u žrvanj da se ne dogodi neko pogoršanje ozljede."

Protiv Slovala očekuje sličnu utakmicu onoj protiv Slavena.

"Bit će slično utakmici protiv Belupa. Napadat ćemo dubinu, dobro smo kontrolirali dugačke lopte, ali loša nam je bila tranzicija nakon osvojene lopte. Moramo biti mudri kada ćemo izaći u presing s naša četiri igrača. Oni nekad napadaju s pet igrača i tada će biti riskantnih situacija kada će ići pet na četiri."

U Splitu se uz pomoć navijača može tražiti prolaz.

"Uvijek moramo brinuti o navijačima i ginuti i boriti se na terenu. Uvijek se moramo brinuti o njima i zadovoljiti ih. Protiv Belupa se vidjelo koliko su nam važni, neka ne zvižde tijekom nego nakon utakmice, ja sam jedini krivac za ono na terenu, ne igrači."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!