Nogomet

Odlazak Miereza svakako je šok, a Zira je pred vratima

Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.08.2024.
Odlazak Miereza svakako je šok, a Zira je pred vratima
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Osječani danas igraju prvi susret trećeg pretkola Konferencijske lige. Protivnik je Zira iz Azerbajdžana, dosta neugodna momčad koja se ne smije podcijeniti...

U najgorem trenutku Osijek je potresla situacija s Ramonom Mierezom, dan uoči vrlo važne europske utakmice Mierez je "natjerao" čelnike kluba da ga puste u Ujedinjene Arapske Emirate gdje će staviti potpis na ugovor s Al Jazirom.

Igraj na Osijek - Zira na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mierezu se očito toliko žurilo da nije mogao pomoći Osijeku niti barem u toj današnjoj utakmici za koju se Federico Coppitelli pripremao s Mierezom u prvih 11.

Dosta će toga sada pasti na leđa mladog Antona Matkovića i novopridošlog Kemala Ademija za kojeg se tek treba vidjeti koliko i što može.

U svakom slučaju situacija koja nimalo ne pomaže i ne podiže atmosferu unutar momčadi. Navijački puk svoje je rekao i uglavnom je nezadovoljan ovakvim raspletom, posebno jer se događa nakon poraza na startu prvenstva i uoči dvije jako teške utakmice protiv Zire u Europi i prvenstvu protiv Dinama.

Prvi protivnik Osijeka u Europi bila je estonska Levadia, momčad koja je teško parirala hrvatskom predstavniku iako je pokazala da zna igrati, ali i da to ne može isporučivati u kontinuitetu. Više su to bili bljeskovi koji nisu bili dovoljni.

Zira je u krenula u Europskoj ligi gdje je startala protiv Šerifa te je eliminirana tek nakon jedanaesteraca. Zatim je u drugom pretkolu Konferencijske lige igrala protiv Dunajske Strede, kod kuće je slavila s čak 4:0, a u gostima s 2:1. Ista ta Dunajska Streda u generalnoj probi uoči susreta protiv Levadije, svladala je Osijek s 3:2.

Što su rekli

Federico Coppitelli, trener Osijeka: "Jasno je da ćemo se ovoga tjedna sučeli s dva vrlo kvalitetna suparnika. Jedan je na razini Lige prvaka, a to je Dinamo, a ovaj drugi je na razini Europske lige, to je Zira. Podsjećam da su oni jedva eliminirani u tom natjecanju od Sheriffa tek u izvođenju jedanaesteraca, nakon dobivenog crvenog kartona. Znači da nas očekuje iznimno teška zadaća. Oni se žele uključiti u borbu za titulu u svom prvenstvu, a dovoljno je pogledati jedan Qarabag i njegove europske rezultate i zaključiti kakva je trenutno azerbajdžanska liga kada govorimo o njihovim najjačim klubovima. No, želimo odigrati najbolje što možemo, to je i logično, ako želimo plasman u sljedeći krug. Bez obzira na naše rezultate protiv Levadije, mislim da je njihova vrijednost bila malo podcijenjena. A Zira je dvije razine više u odnosu na njih, prije svega su tehnički jako kvalitetni i vrlo iskusni."

Mjesto, vrijeme, sudac

Osijek, Opus Arena, 20:00

Sudac: Aristotelis Diamantopoulos (Grčka)

Nedostaju

Osijek: Guedes (ozljeda), Mierez (na izlaznim vratima)

Zira: -

Prošli dvoboj

Osijek i Zira još se nisu sastajali.

Prognoza

Nadamo se kako Osijek ima dovoljno kvalitete i snage za pobjedu, azerbajdžanski nogomet često se podcjenjuje, ali potreban je veliki oprez. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!