Europska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 08.08.2024, 20:00 h, Rujevica
Suci: Tasos Sidiropoulos (Grčka)
Rijeka
Rijeka
Niko Galešić 45'+2'
1:1(1:1) Elfsborg
Jalal Abdullai 24'

Rijeka nije iskoristila igrača više, ali sve je još uvijek otvoreno

Petar Jenjić • četvrtak, 08.08.2024.
Rijeka nije iskoristila igrača više, ali sve je još uvijek otvoreno
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Rijeka je odigrala prvu utakmicu trećeg pretkola Europske lige protiv švedskog Elfsborga. Momčad Željka Sopića, unatoč igri s igračem više od 55. minute, nije uspjela doći do pobjede, završilo je remijem...

Elfsborg
Rijeka
Elfsborg
8
(do 73')
10
(do 81')
25
(do 62')
32
(do 62')
87
(do 73')
Pričuvni igrači
Trener
Željko Sopić
31
Isak Pettersson
2
Terry Yegbe
4
Gustav Henriksson
6
Andri Baldursson
(do 60')
8
Sebastian Holmen
9
Arber Zeneli
10
Michael Baidoo
(do 78')
14
Jalal Abdullai
15
Simon Hedlund
23
Niklas Hult
27
Besfort Zeneli
(do 46')
Pričuvni igrači
17
Per Frick
46'
7
Jens Jakob Thomasen
60'
18
Ahmed Qasem
78'
 
 
Trener
Oscar Hiljemark

Završila je prva utakmica trećeg pretkola Europske lige između Rijeke i Elfsborga. Dvoboj na Rujevici završio je bez pobjednika, 1:1 i prolazak dalje odlučit će se u uzvratu. Domaćin je imao igrača više oko 40 minuta, ali nije uspio poentirati.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rijeka je nešto otvorenije krenula i češće provodila vrijeme na suparničkoj polovici. U desetoj minuti Franjo Ivanović pucao je s ruba 16 metara, ali obranio je gostujući vratar Isak Pettersson. Na sljedeću šansu domaćin je čekao do 22. minute, Ivanović je gurnuo loptu u prostor za Marca Pašalića čiji udarac iskosa odlazi kraj gola.

Šveđani su dvije minute kasnije izprve prave šanse poveli. Ubačaj iz kornera Arbera Zenelija stigao je na pet metara, a udarcem isprve loptu u mrežu šalje Jalal Abdullai. Iz 28. minute izdvaja se solidan udarac Marijana Čabraje koji je lako obranio gostujući vratari, da bi minutu kasnije jako dobro pucao Ivanović, lopta je od bloka išla u okvir gola, no Pettersson je odbio u korner.

Odličan pokušaj iz slobodnog udarca Pašalića, u drugoj minuti sudačke nadoknade, obranio je gostujući vratar. U nastavku akcije sjajan prodor Nike Jankovića i lopta za Niku Galešića na dva metra koji nije imao pretežak posao. Bilo je to poravnanje u pravo vrijeme.

Gosti su ostali s igračem manje u 55. minuti. Nakon što je zabio u prvom poluvremenu, Abdullai je u drugom zaradio drugi žuti karton i ostavio svoju ekipu s desetoricom na terenu. Međutim, osim solidno udarca Tonija Fruka, dojam je bio da je Rijeka igrala bolje kad su snage bile poravnate.

Fruk je pucao neometan iz dotrčavanja s ruba 16 metara u 75. minuti, ali stao je u blok švedski branič. Odmah nakon toga pokušao je Janković, ali nije bio najprecizniji. Otišlo je malo iznad gola. U 86. minuti Šimun Butić je pucao iskosa, lopta je od bloka promijenila smjer i bila jako nezgodna za švedskog vratara. Ipak, uhvatio je.

Sjajno je opalio Besfort Zeneli, ali zatresla se greda u trećoj minuti sudačke nadoknade. Do kraja promjene rezultata nije bilo, a izdvaja se tek pokušaj Galešića iz daljine. test

Europska liga, 3. pretkolo:
Rijeka - Elfsborg 1:1

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Panevežys1:2Maccabi Tel Aviv
Petrocub1:0TNS
Rijeka1:1Elfsborg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Panevežys1:2Maccabi Tel Aviv
Petrocub1:0TNS
Rijeka1:1Elfsborg

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!