Nogomet

Bivši hajdukovac srušio Trabzon, Borac poražen na Farskim otocima, Molde blizu dolaska u Rijeku

Mario Borko • četvrtak, 08.08.2024.
Bivši hajdukovac srušio Trabzon, Borac poražen na Farskim otocima, Molde blizu dolaska u Rijeku
Foto: FaH

U trećem pretkolu Europske lige, tri su utakmice počele od 19 sati. Klaksvík je pobijedio Borac, Rapid Beč je u gostima iznenadio Trabzonspor, a Molde praktički sigurno dolazi u Rijeku ako Riječani prođu Šveđane...

Treće pretkolo Europske lige startalo je s tri utakmice od 19 sati, a rezultati su vrlo zanimljivi. Rapid Beč ostvario je iznenađujuću 0:1 pobjedu kod Trabzonspora, Klaksvík je s 2:1 nadigrao Borac iz Banja Luke koji je od 33. minute igrao s igračem manje, a Molde je s 3:0 razbio Cercle Brugge.

Igraj na utakmice Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Borac je nakon dvije godine prekinuo dominaciju Zrinjskog, a nakon ispadanja od PAOK-a u drugom pretkolu Lige prvaka, svoj europski put nastavio je u kvalifikacijama za Europsku ligu. Hajduk se jako namučio protiv HB-a na Farskim otocima, a sada je to iskusio i prvak BIH.

Klaksvík je poveo u desetoj minuti preko Palla Klettskarda, Borac se vratio u 31. autogolom domaćeg vratara Jensena, ali je samo dvije minute kasnije Sebastian Herrera dobio izravan crveni karton i ostavio svoju momčad na cjedilu.

Kristoffer Odemarksbakken već u 36. je donio vodstvo Klaksvíku, ali taj je rezultat ostao do kraja utakmice i Borac će imati dobre šanse u uzvratu. Prolazak osigurava minimalno nastup u skupinama Konferencijske lige.

Bivši hajdukovac Lukas Grgić presudio je Trabzonsporu. Rapid je imao težak zadatak na gostovanju u Turskoj, ali pogotkom Grgića iz 67. minute ima veliku prednost pred uzvrat. Dion Drena Beljo igrao je do 68. minute., a Borna Barišić je s druge strane u igru ušao u 82. Mislava Oršić nije bilo ni u zapisniku.

Molde je vrlo vjerojatni protivnik Rijeke ako Riječani uspiju proći švedski Elfsborg. Norvežani su kod kuće s 3:0 razbili belgijski Cercle Brugge i napravili ogroman korak prema skupinama europskog natjecanja.

Kristian Eriksen u trećoj, Magnus Eikrem u 18. i Martin Linnes u 30. minuti zapečatili su pobjedu Moldea protiv vrlo indisponiranog protivnika. test

Europska liga, treće pretkolo:
Klaksvík (Farski Otoci) – Borac Banja Luka (BIH) 2:1
Molde (Norveška) – Cercle Brugge (Belgija) 3:0
Trabzonspor (Turska) – Rapid Beč (Austrija) 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!