Nogomet

Europska liga: Partizan nastavio nizati poraze, Menalo donio pobjedu Celju

Mario Borko • četvrtak, 08.08.2024.
Europska liga: Partizan nastavio nizati poraze, Menalo donio pobjedu Celju
Foto: EPA

U trećem pretkolu Europske lige Josip Šutalo je s Ajaxom slavio na teškom gostovanju kod Panathinaikosa, Celje je minimalnim rezultatom pobijedilo Shamrock Roverse, a Lugano je u Beogradu zadao Partizanu treći uzastopni europski poraz...

U trećem pretkolu Europske lige, oči hrvatske javnosti bile su uprte u Rijeku koja nije uspjela na Rujevici pobijediti švedski Elfsborg. U isto vrijeme odigrano je nekoliko utakmica, a u akciju su bili i hrvatski igrači.

Igraj na utakmice Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Luka Bobičanec i Ivan Brnić igrali su u pobjedi Celja protiv Shamrock Roversa. Prvaci Slovenije su naprasno smijenili Damira Krznara, vratili bivšeg trenera Alberta Rieru na klupu i ispali iz kvalifikacija za Ligu prvaka uvjerljivim porazom od Slovan Bratislave.

Slovenci su bili veliki favoriti protiv Iraca, ali na uzvrat putuju s minimalnom prednošću od 1:0. Bivši igrač Dinama Luka Menalo bio je strijelac pobjedonosnog pogotka u 34. minuti.

Ajax je u Ateni kod Panathinaikosa slavio s 0:1. Steven Berghuis bio je strijelac jedinog gola na utakmici, a Josip Šutalo je na terenu proveo svih 90 minuta i zaradio žuti karton. Još jedan bivši dinamovac, Tin Jedvaj odigrao je cijeli susret za PAO, a Jakov Medić kod Nizozemaca nije ulazio u igru.

Partizan je nakon 9:2 potopa od Dinamo Kijeva u dvije utakmice drugog pretkola Lige prvaka, doživio poraz i u trećem pretkolu Europske lige. Bolji je od Beograđana bio švicarski Lugano s 0:1. Bivši igrač Intera Mattia Zanotti zabio je gol odluke u 73. minuti.

Viktoria Plzen napravila je velik korak prema play-offu pobjedom 1:2 u gostima kod ukrajinskog Krivbasa koji je na pripremama s 2:0 svladao Dinamo. Latvijski RFS u gostima kod Santa Coloma iz Andore slavio je s 0:1

Rijeka će u slučaju prolaska vjerojatno igrati protiv Moldea koji je s 3:0 pobijedio Cercle Brugge.

Europska liga, treće pretkolo:
Panathinaikos – Ajax 0:1
Partizan – Lugano 0:1
Santa Coloma – RFS 0:2
Celje – Shamrock Rovers 1:0

EPA/ANDREJ CUKIC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!