Nogomet

Mierez je na odlasku, ali vraća se Petković! Istrina obrana i zanimljivi Varaždinci

Mario Borko • petak, 09.08.2024.
Mierez je na odlasku, ali vraća se Petković! Istrina obrana i zanimljivi Varaždinci

Danas u 18:30 utakmicom Šibenika i Slaven Belupa kreće drugo kolu SuperSport HNL-a. U 17 sati je završni rok ako želite napraviti neku promjenu u momčadi ili odabrati drugog kapetana, a mi vam skrećemo pažnju na igrače koji bi mogli donijeti velik broj bodova...

U petak u 18:30 Šibenik i Slaven Belupo otvaraju drugo kolo SuperSport HNL-a, a svi igrači SuperSport HNL Fantasyja do 17 sati mogu napraviti određene preinake u svojoj momčadi. Dozvoljen je jedan transfer, aktiviranje chipova (super kapetan, džoker s klupe ili kreni iz početka), promjena formacije, kapetana i dokapetana, ali sve se radnje moraju izvršiti u zadanom roku.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Igrači moraju paziti da vrijednost ekipe ne prelazi 100 milijuna eura i da nemaju više od tri igrača iz iste momčadi jer u tom slučaju neće osvojiti bodove. Svi oni koji se tek sada žele uključiti i dalje nije kasno. Nagrade se dodjeljuju za svako kolo, za svaki mjesec tako da još ništa nije izgubljeno.

U prvom je kolu Croeficijent jedini preskočio granicu od 100 bodova i sa 103 osvojena boda trenutno je vodeći u konkurenciji 7.400 igrača. Prati ga Wwwwww s 99 bodova na svom kontu.

U prvom kolu apsolutno su dominirali igrači Dinama. Modri su pobijedili Istru 1961 5:0, a četvorica dinamovaca osvojila je 12 ili više bodova. Samo se Rijekin Toni Fruk s 13 bodova ugurao među Martina Baturinu (15), Kevina Theophilea-Catherinea (13), Ronaël Pierre-Gabriela i Sandra Kulenovića koji su osvojili 12.

Aktualne prvake sada očekuje neugodno gostovanje kod Osijeka, a u sastav bi se trebao vratiti Bruno Petković. Modri imaju prednost s obzirom na to da su još uvijek oslobođeni od Europe za razliku od Osijeka koji je u četvrtak navečer igrao protiv Zire.

Baturina (10 mil) je i dalje najbolji izbor kod Dinama, a Petković (12.5 mil) protiv Osječana u 23 utakmice ima pet golova i tri asistencije, ali prošle sezone je u ovo doba godine s dva kaznena udarca srušio Osječane na Opus Areni.

Osijek je izgledno ostao bez Ramona Miereza (12.5) i trampa njega i Dinamove devetke u ovom trenutku ne djeluje loše. Anton Matković (10 mil) sad je apsolutno opcija broj jedan u napadu Bijelo-plavih, ali na njegovo dovođenje trebalo bi ipak pričekati da prođe utakmica s Modrima, iako je 18-godišnjak hrvatskim prvacima zabio jedan gol i to na Maksimiru.

Kemal Ademi trebao bi zamijeniti Miereza dok se ne dovede adekvatno pojačanje, a s cijenom od 5.5 milijuna eura nije loša opcija ako postane standardan.

Kod Slaven Belupa Matej Šakota (6.5 mil) je itekako skrenuo pažnju na sebe pogotkom na Poljudu, a zašto ne bi isto ponovio na Šubićevcu. Ivan Božić (7 mil) razveselio je svoje vlasnike na početku sezone, ali Ivan Santini (6.5 mil) nešto je jeftinija opcija, a igra istureniji i ima puno više iskustva zabijanja golova u HNL-u za razliku od Božića kojem je to bio prvijenac u 23. nastupu.

U subotu će na teren samo Istra 1961 i Gorica, a Puležani nakon teškog poraza na startu moraju tražiti bodove. Goričani su protiv Varaždina izgledali slabo i zato je Istra u ovoj utakmici favorit. Salim Fago Lawal (6.5 mil) vrlo je zanimljiva napadačka opcija za ovo kolo, a ni njegov suigrač Elias Filet nije loš izbor.

Iure Iovu (5.5 mil) nešto je jeftinija obrambena opcija kod Istre, a protiv Gorice Istrijani mogli zadržati čistu mrežu. Lovro Majkić (6mil) nije loša opcija na golu.

Hajduk čeka vrlo teško gostovanje na Kranjčevićevoj kod Lokomotive, a Marko Livaja (12.5 mil) pokazao je već u prvom kolu s deset bodova da je uvijek dobar izbor. Abdoulie Sanyang (6 mil) jedna je od najjeftinijih krila i odličan je izbor za svaku ekipu, ali pitanje je hoće li možda zbog zgusnutog rasporeda priliku čekati s klupe.

Kod Lokomotive je na lijevom krilu startao Mirko Sušak koji je s cijenom od četiri milijuna eura najjeftinija dostupna opcija. Duje Čop (6.5 mil) u 17 je utakmica devet puta bio strijelac protiv matičnog kluba, a zbog svoje cijene vrlo je privlačna opcija.

Rijeka ide na neugodno gostovanje u Varaždin gdje je prošle sezone potpisala završnu kapitulaciju pred Dinamom. Riječani imaju europske obveze i zato su podložni rotacijama. Šimun Butić zabio je gol u prvom kolu i za pet milijuna eura vrijedan je rizika.

Franjo Ivanović (6.5 mil) vjerojatno je najbolja napadačka opcija u ovom trenutku što se tiče cijene i kvalitete. Fruk je opravdao svoju cijenu od deset milijuna eura, ali isto se tek čeka od Marca Pašalića.

Rijeci je pristupio bivši napadač Dinama Komnen Andrić (6.5 mil) i ostane li Rijeka duže u Europi mogao bi biti vrlo dobar izbor.

Kod Varaždina Marko Dabro (6.5 mil) je uvijek vrlo zahvalna opcija, a ističu se još dvije vrlo zanimljive. Thierry Nevers, bivši igrač West Hama, u drugih 45 minuta protiv Gorice je pokazao da bi mogao biti pravo pojačanje, a cijena mu je samo pet milijuna eura.

Ivan Nekić krenuo je od prve minute na mjestu centralnog braniča, a s cijenom od pet milijuna eura nešto je jeftiniji od preostalih Varaždinaca.

Ovo je vrlo varljivo kolo, nije loše izbjegavati skupe igrače iz klubova koji igraj u Europi zbog rizika rotacije, a kao najsigurnija oklada u drugom kolu čine se dinamovci. U obrani se isplati riskirati s Istrom 1961 koja je mnoge zavarala prvom utakmicom na Maksimiru, a lukavog Paola Tramezzanija nikada ne treba otpisivati. test

SuperSport HNL

1Dinamo 15:0+53
2Rijeka 14:0+43
3Hajduk 12:1+13
4Šibenik 12:1+13
5Gorica 10:001
6Varaždin 10:001
7Osijek 11:2-10
8Slaven Belupo 11:2-10
9Lokomotiva 10:4-40
10Istra 1961 10:5-50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 15:0+53
2Rijeka 14:0+43
3Hajduk 12:1+13
4Šibenik 12:1+13
5Gorica 10:001
6Varaždin 10:001
7Osijek 11:2-10
8Slaven Belupo 11:2-10
9Lokomotiva 10:4-40
10Istra 1961 10:5-50

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!