Nogomet

Englezi tradicionalno kreću Community Shieldom, u borbi za trofej dva Manchestera

Mihaela Bradovski • subota, 10.08.2024.
Englezi tradicionalno kreću Community Shieldom, u borbi za trofej dva Manchestera
Foto: EPA

Manchester City i Manchester United sastaju se u borbi za prvi trofej, u susretu koji službeno u Engleskoj otvara novu sezonu. Riječ je o naravno Community Shieldu u kojem se ove godine sastaju Manchester City i Manchester United...

Odmah za početak velika utakmica. Manchester City i Manchester United sastaju se na Wembleyju u Community Shieldu. Bit će ovo bitka ujedno za prvi trofej, ali i idealna provjera i jednima i drugima gdje se trenutno nalaze.

Igraj na Manchester City - Manchester United na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Što se tiče prijelaznog roka, on u Manchester Cityju prolazi dosta tiho. Bilo je određenih nagađanja oko budućnosti dijela igrača, spominjao se transfer Edersona, Kevina De Bruynea, Bernarda Silve, ali na kraju su svi ostali i kreću u nove pobjede sa Cityjem.

Novo ime je tek mladi Brazilac Savinho, desnokrilni napadač koji je stigao iz Troyesa i koji je u biti više zalog za budućnost nego što se od njega očekuje odmah konkretan doprinos.

Što se tiče Manchester Uniteda, on je očekivano bio aktivniji i još uvijek je vrlo aktivan. Zasad su osigurana dva pojačanja i to srednji branič Leny Yoro koji je stigao iz Lillea te napadač iz Bologne Joshua Zirkzee.

United su zasad napustili Mason Greenwood koji je preselio u Marseille, Willy Kambwala je otišao u Villarreal, Donny van de Beek u Gironu, a Raphael Varane u Como.

Bit će ovo prvi put nakon 2011. godine da se ova dva protivnika sastaju u Community Shieldu, a tada je slavio Manchester United s 3:2. Inače Cityju nisu strani porazi u Community Shieldu, u tako ranoj fazi sezone još je daleko od prave forme i tu je još sve moguće.

Što su rekli

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja: "Već godinama United puno troši, ali samo je vijest kada City troši. Naravno da sam zabrinut jer su svi svake godine sve bolji i bolji. Vidjeli ste Arsenal prošle sezone, vidio sam ih i sada protiv Bayera, letjeli su terenom. I United se vraća, svake sezone je sve teže, svi su se pojačali i žele našu krunu."

Erik ten Hag, trener Manchester Uniteda: "Već znamo da možemo pobijediti Manchester City i naše uvjerenje neće promijeniti ishod ovog susreta. Želimo pobjedu i napravit ćemo sve da do nje dođemo, ali istovremeno ćemo paziti i da ne izgubimo igrače na duži period."

Mjesto, vrijeme, sudac

London, Wembley, 16:00

Sudac: Jarred Gillett (Australija)

Nedostaju

Manchester City: -

Manchester United: William Fish, Rasmus Hojlund, Tyrell Malacia, Leny Yoro (ozljede)

Prošli dvoboj

Posljednji put su se sastali u finalu FA kupa, a bolji je bio Manchester United. Bolji i motiviraniji, slavio je s 2:1 golovima Alejandra Garnacha i Kobbieja Mainooa, Jeremie Doku bio je jedini strijelac za City.

Prognoza

Još je prerano za procjenu tko je u boljem stanju, ali uloga blagog favorita pripada Cityju. test

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Community Shield

finale

Manchester City-:-Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Community Shield

finale

Manchester City-:-Manchester United

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!