Community Shield, finale, 10.08.2024, 16:00 h
Manchester City
Manchester City 7:6(0:0, 1:1, 1:1 pp, 7:6 pen) Manchester United
Manchester United

Prvi trofej sezone za Kovačića i Gvardiola, City u drami penala do Community Shielda

Petar Jenjić • subota, 10.08.2024.
Prvi trofej sezone za Kovačića i Gvardiola, City u drami penala do Community Shielda
Foto: EPA

Nogometaši Manchester Cityja slavili su protiv Manchester Uniteda u utakmici Community Shielda nakon boljeg izvođenja penala. Regularni dio dvoboja završio je 1:1...

Krenula je nova sezona engleskog nogometa, a tradicionalno je otvorena utakmicom Community Shielda na Wembleyju gdje je prvak Manchester City igrao protiv osvajača FA kupa, Manchester Uniteda. Do svog sedmog u povijesti, prvog od 2019. godine, stigao je City koji je slavio nakon izvođenja penala.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Početak je bio malo usporen, ali utakmica je ubrzo živnula. U 26. minuti City je mogao do vodstva kada je pucao James McAtee ali zatresao se okvir gola. Na drugoj strani u akciji je bio Marcus Rashford, odlična kombinacija Uniteda stigla je do engleskog nogometaša koji je pucao iskosa s deset metara potpuno neometan, no jako je slab bio taj udarac.

Rezultat se promijenio u 82. minuti susreta, Bruno Fernandes odigrao je za Alejandra Garnacha koji se praktički prošetao do pozicije za udarac malo unutar kaznenog prostora i lijepo, precizno pogodio sami kut Cityjevog gola. S 20 godina i 40 dana Garnacho je postao najmlađi strijelac u Community Shieldu još od Cesca Fabregasa 2005. godine.

Nisu se Građani predavali i sedam minuta kasnije stigli su do poravnanja. Ubacio je Oscar Bobb, a loptu je glavom pod gredu skrenuo Bernardo Silva. Rezultat se do kraja više nije promijenio pa su se izvodili jedanaesterci.

U prvoj seriji za City promašio je Bernardo Silva ili preciznije, obranio mu je Andre Onana. Promašaja nije bilo do četvrte serije kada je Ederson obranio udarac Jadonu Sanchu i stanje na semaforu bilo je poravnato. U osmoj seriji promašio je cijeli gol Jonny Evans, a Manuel Akanji poentirao za pobjedu.

Prvi trofej u sezoni osvojili su i Joško Gvardiol i Mateo Kovačić koji su krenuli u početnoj postavi. Gvardiol je igrao do 90. minute, a Kovačić cijeli susret. test

Community Shield:
Manchester United - Manchester City 1:1 (penali 6:7)

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

Community Shield

finale

Manchester City7:6 **Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Community Shield

finale

Manchester City7:6 **Manchester United

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!