Nogomet

Napoli jedva na penale eliminirao drugoligaša na startu puta u Coppa Italiji

Mihaela Bradovski • nedjelja, 11.08.2024.
Napoli jedva na penale eliminirao drugoligaša na startu puta u Coppa Italiji
Foto: EPA

Jučer su odigrana još četiri susreta Coppa Italije, a najzvučnije ime koje je bilo u akciji je Napoli. On se prilično namučio za prolaz i tek na penale je eliminirao Modenu...

U dvoboju dvije momčadi iz Serie B Cremonese prolazi dalje i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. U 90 minuta bilo je 1:1 nakon čega su domaćini ipak bili mirniji i precizniji.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sredinom drugog dijela Cremonese dolazi do vodstva pogotkom Manuela De Luce, pojačanja pristiglog iz Sampdorije, a u 80. minuti izjednačio je Giacomo Manzari. Uslijedilo je raspucavanje gdje je ključni promašaj bio onaj Andree Oliverija u šestoj seriji. Karlo Lulić kod gostiju nije ulazio u igru.

Napoli je imao velikih problema protiv Modene koju je eliminirao tek u raspucavanju. Nakon 90 minuta bilo je 0:0 unatoč 28:4 udarcima na gol od strane domaćina.

U raspucavanju prvo je promašio Cheddira pa je Alex Meret obranio pokušaj Battistelle da bi u petoj seriji domaći vratar obranio pokušaj i Giovannija Zara i tako spriječio iznenađenje.

Podbacila je Verona koja je kod kuće poražena od Cesene s 2:1. Raspoložen je bio Augustus Kargbo koji je prvo zabio pa onda asistirao Cristianu Shpendiju za 2:0. U 75. minuti Casper Tengstedt samo je smanjio na konačnih 1:2.

Najlakši posao imao je Empoli koji je s visokih 4:1 slavio protiv Catanzara. Tu je odluka pala u drugom dijelu nakon što je Empoli poveo golom Fazzinija pa Bonini izjednačio. U drugom dijelu Colombo, Esposito i Fazzini bili su strijelci za konačnih 4:1. Mario Šitum kod gostiju je odradio cijelu utakmicu. test

Coppa Italia, prvo kolo:
Cremonese - Bari 5:4 penali (1:1)
Napoli - Modena 4:3 penali (0:0)
Verona - Cesena 1:2
Empoli - Catanzaro 4:1

Coppa Italia

1. kolo

Sassuolo2:1Cittadella
Udinese4:0Avellino
Genoa1:0Reggiana
Monza9:8 **Südtirol
Cremonese6:5 **Bari
Verona1:2Cesena
Empoli4:1Catanzaro
Napoli4:3 **Modena

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Coppa Italia

1. kolo

Sassuolo2:1Cittadella
Udinese4:0Avellino
Genoa1:0Reggiana
Monza9:8 **Südtirol
Cremonese6:5 **Bari
Verona1:2Cesena
Empoli4:1Catanzaro
Napoli4:3 **Modena

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!