Nogomet

Lokomotiva ima svojih problema, Hajduk uzdrman slučajem Perišić

Mihaela Bradovski • nedjelja, 11.08.2024.
Lokomotiva ima svojih problema, Hajduk uzdrman slučajem Perišić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Današnji program u SuperSport HNL-u otvorit će Lokomotiva i Hajduk. Lokomotiva je krenula visokim porazom na Rujevici i ima dosta problema s izostancima, a Hajduk dolazi u Kranjčevićevu nakon što je Ivan Perišić odstranjen iz momčadi...

U Hajduku nisu ovako očekivali početak sezone. Doduše, s rezultatske strane nije to loše, preskočena je prva prepreka u Europi, upisan je remi u gostima u prvom susretu trećeg pretkola protiv Ružomberoka, svladan je Slaven Belupo u prvom kolu, ali dojam na travnjaku nije bio dobar.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od Hajduka se uvijek očekuje pobjeda, ali i dobra igra, međutim stvari još nisu sjele na svoje mjesto. Ivan Rakitić je taj koji je donio kvalitetu i s kojim Hajduk na travnjaku izgleda bolje, ali suigrači to ne prate u dovoljnoj mjeri.

Uz te probleme, vezali su se i problemi s nedisciplinom pa je tako Gennaro Gattuso već kaznio Emira Sahitija, a kao novi šok stigla je vijest kako je iz momčadi odstranjen i Ivan Perišić.

Dogodilo se to neposredno uoči puta za Zagreb na dvoboj s Lokomotivom i tek treba vidjeti hoće li to ostaviti traga na Splićanima., Perišić se još uvijek traži, još uvijek je daleko od one svoje prave forme i sigurno nije navikao na ovakve prezentacije.

Gostovanje u Kranjčevićevoj je ionako znalo biti problematično za Splićane, što zbog neugodne Lokomotive, a što zbog stanja travnjaka. On je u ovom trenutku zasigurno nešto bolji nego što će biti kada se odigra desetak kola, ali i dalje je daleko od idealnog.

Ima Hajduk problema, ali ima i Lokomotiva. Ostao je Čabraja bez dosta igrača u ovom prijelaznom roku, a problem stvaraju i ozljede s obzirom da su neki igrači van kadra. Krenuli su Lokosi gostovanjem na Rujevici gdje su uvjerljivo poraženi i sada će pokušati napraviti nešto više.

Što su rekli

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "Analizirali smo naše pogreške i vidjeli što nije bilo dobro, pokušat ćemo protiv Hajduka biti bolji. Imali smo u Rijeci nekoliko prilika, ali nismo uspjeli zabiti, za razliku od Rijeke. Slijedi nova utakmica, moramo biti konkretniji pred golom, ali i popraviti neke stvari u obrani. Moramo biti odlučniji i agresivniji."

Gennaro Gattuso, trener Hajduka: "Čeka nas teška utakmica. Lokomotiva je vrlo okomita, igraju visoki presing i trebat će nam jako dobra izvedba. Analizirali smo Lokomotivu, gledali smo njihovu utakmicu s Rijekom, svjesni smo da moramo odigrati veliku utakmicu. Jako su opasna momčad. Moramo ući našim mentalitetom, boriti se i ostaviti srce na terenu. Nećemo tražiti alibije u putovanjima i umoru. Činjenica je da nas čeka loš teren i malena svlačionica, ali moramo biti pravi. Svi u HNL-u protiv Hajduka žele ostaviti dobar dojam i pobijediti. Odmah nakon povratka iz Slovačke krenuli smo pripremati utakmicu, moramo biti spremni na njihov presing. Najbolje se možemo spremiti tako da razumijemo što moramo raditi na terenu. U ovoj utakmici nakon Europe važniji je mentalitet od fizičkog stanja."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Kranjčevićeva, 18:30

Sudac: Dario Bel (Osijek)

Nedostaju

Lokomotiva: Krivak, Canjuga, Žilinski, Tošković (ozljede)

Hajduk: Capan, Žaper, Diallo (ozljede), Perišić (van momčadi)

Prošli dvoboj

Hajduk je prošle sezone bio uspješniji od Lokomotive. Dva puta ju je svladao, ali jednom je remizirao u Kranjčevićevoj 1:1 te izgubio na Poljudu s 2:1.

Prognoza

Hajduk dolazi u Kranjčevićevu kao favorit i očekuje se njegova pobjeda, ali znao je imati problema s Lokomotivom i potreban mu je oprez. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!