Nogomet

Rijeka na neugodnom gostovanju kod Varaždina uoči uzvrata u Švedskoj

Petar Jenjić • nedjelja, 11.08.2024.
Rijeka na neugodnom gostovanju kod Varaždina uoči uzvrata u Švedskoj
Foto: Miljenko Klepac/HINA

Nogometaši Varaždina i Rijeke večeras igraju utakmicu drugog kola SuperSport HNL-a. Varaždinci traže prvu pobjedu, a priliku za to imat će protiv ekipe koju za nekoliko dana čeka neugodno gostovanje kod Elfsborga...

Večeras su na rasporedu još tri utakmice drugog kola SuperSport HNL-a, a jedna od njih igra se u Varaždinu gdje će istoimeni domaćin ugostiti Rijeku i tražiti prvu pobjedu ove sezone. Dvoboj kreće od 21 sati, a prvi sudac dvoboja je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

Igraj na Varaždin - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Varaždin je u prvom kolu odigrao 0:0 u Velikoj Gorici protiv Gorice, ali bio je opasniji protivnik i mogao je stići i do sva tri boda. Češće je morao intervenirati Božidar Radošević za razliku od Olivera Zelenike koji je bio gotovo pa besposlen. Dobra obrambena utakmica Varaždinaca daje puno razloga za zadovoljstvo.

S druge strane, Rijeka je već odigrala veći broj natjecateljskih utakmica. U drugom pretkolu Europske lige igrala je protiv rumunjske Hunedoare i to je bilo vrlo neizvjesno. Nakon 0:0 u gostima, slavila je s 1:0 na Rujevici, iako su gosti imali i penal u drugom poluvremenu koji nisu zabili.

U prvom kolu SuperSport HNL-a momčad Željka Sopića odigrala je jako dobro protiv Lokomotive i upisala visoku pobjedu od 4:0. Bila je to odlična najava za dvomeč protiv švedskog Elfsborga koji je imao vodstvo na Rujevici, Rijeka je poravnala u finišu prvog poluvremena, a od 55. minute imala i igrača više. Međutim, rezultat je ostao 1:1 i Riječani će prolazak dalje tražiti u Švedskoj.

Jasno, prolazak u četvrto pretkolo Europske lige donosi sigurnu europsku jesen jer i uz ispadanje igrala bi skupinu Konferencijske lige. Riječani više-manje nemaju nikakvih problema s ozljedama i svi igrači bi trebali biti na raspolaganju, no konačna odluka stigla je nakon zadnjeg treninga, a postoji li ikakvih problema, saznat ćemo večeras.

Prošle sezone odigrali su četiri međusobne utakmice. Prvi međusobni dvoboj završio je 2:2 na Rujevici, nakon čega je Rijeka u gostima slavila s 0:2. Treću je Sopićeva momčad dobila istim rezultatom kod kuće, dok je u zadnjoj Varaždin pred svojim navijačima pobijedio rezultatom 3:1.

Što su rekli

Nikola Šafarić, trener Varaždina: "I prošle smo sezone dokazali da se s njima možemo nositi. Čeka nas dvoboj protiv kvalitetne ekipe koja ima širinu i ove je sezone opasnija iz kontri i polukontri. Međutim, svoje adute imamo i mi, želimo se natjecati, a ne biti samo simpatični kao što smo bili zadnjih sezona. Iskusniji smo za dvije sezone i nismo više tako naivni. Zadnjih smo sezona često hvatali zaostatak, sada smo čvršći prema natrag i malo primamo, a prema naprijed svima možemo stvoriti problem."

Željko Sopić, trener Rijeke: "Gledao sam Varaždin protiv Gorice. Bili su bolja momčad, ali završilo je 0:0. Varaždin ima odličnu školu nogometa, iz nje crpe igrače, a ono što im nedostaje dovedu sa strane. Naprijed imaju vrlo brze i potentne igrače, u vezi su se oslabili odlaskom Postonjskog. Otišli su Drožđek i Jelinić, ali to je normalno za ekipe u HNL-u. Početak je sezone, teško je donositi zaključke, ali pokušat ćemo uzeti sva tri boda."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Varteks, Varaždin, 21:00

Suci: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Nedostaju

Varaždin: (-)

Rijeka: (-)

Zadnji susret

U susretu 34. kola Varaždinci su odigrali odličnu utakmicu i slavili rezultatom 3:1.

Prognoza

U večerašnjem dvoboju očekujemo barem po jedan pogodak od obje momčadi. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!