SuperSport HNL, 2. kolo, 11.08.2024, 21:00 h, Osijek, Opus Arena, gledatelja: 9.172
Suci: Duje Strukan (Split), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Alen Jakšić (Split)
Osijek
Osijek
Pedro Lima 10'
1:2(1:1) Dinamo
Arber Hoxha 21'
Stefan Ristovski 90'+5'
Dinamo

Modri ostali stopostotni, pogodak u sudačkoj nadoknadi srušio Osječane

Branimir Korać • nedjelja, 11.08.2024.
Modri ostali stopostotni, pogodak u sudačkoj nadoknadi srušio Osječane
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Dinamo je uspješno odradio gostovanje u Osijeku gdje je slavio s 2:1 i to pogotkom Stefana Ristovskog u 95. minuti. Osječani su poveli, ali nisu izdržali, Dinamo se brzo vratio i na kraju susreta stigao i do preokreta.

Nakon poraza od Šibenika, a između dva susreta protiv Zire, Osijek je ugostio Dinamo koji je sjajno otvorio sezonu i održao lekciju na startu Istri. No bez obzira na to, Osječani su na svom travnjaku svakom vrlo težak protivnik i stvaraju svima velike probleme.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dinamo je krenuo otvorenije, posebno je raspoložen u početku bio Arber Hoxha, Modri su igrali brzo, tražili prostor, ali iako su bolje krenuli, Osijek je prvi došao do pogotka.

Bila je to vrlo lijepa akcija, Bukvić je gurnuo loptu u 16 metara za Soldu, on ju je vratio u sredinu gdje je bio Lima koji prizemnim udarcem zabija za 1:0.

Dinamo je nakon primljenog pogotka krenuo po poravnanje i do njega je stigao desetak minuta kasnije.

Mišić je napravio sjajan posao, presjekao je dodavanje Mkrtčjana i odlično proigrao Hoxhu koji dolazi sam pred Čavlinu i mirno zabija.

Imao je Dinamo i dalje inicijativu, Osijek se koncentrirao na pokušaje tranzicije, ali nije mu prolazilo. S druge strane Pierre-Gabriel je bio vrlo ofenzivan i jednom bio u sjajnoj situaciji, drugi put je za nijansu zakasnio.

U drugom dijelu ritam je ostao visok, ali se igralo s više pogrešaka. Dinamo se dugo tražio i nije izgledao dobro kaso u prvom dijelu, a Osječani su uglavnom prijetili preko Pušića izvana.

Kako je vrijeme odmicalo, tako su i Modri preuzimali inicijativu i više su tražili taj drugi gol. U 75. minuti nisu bili daleko nakon udarca Špikića, ali vrlo dobro je reagirao Čavlina.

Potraga za pogotkom se nastavila i on je stigao u 95. minuti. Odlično je po lijevoj strani prošao Pierre-Gabriel, ubacio je na prvu vratnicu gdje Špikić skreće loptu, pogađa stativu od koje se lopta odbija do Ristovskog, a on sam na drugoj vratnici pogađa za 2:1.

Do kraja susreta domaćin nije uspio zaprijetiti, ostalo je 2:1 i Modri su upisali i drugu pobjedu ove sezone. test

SuperSport HNL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!