Nogomet

Velika četvorka je nedodirljiva, Rizespor i Basaksehir žele joj pokvariti planove

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.08.2024.
Velika četvorka je nedodirljiva, Rizespor i Basaksehir žele joj pokvariti planove

Turci su krenuli s novom sezonom ovog vikenda, a danas su na rasporedu posljednja dva susreta koja će kompletirati kolo...

Dvoboji između Bodrumspora i Gaziantepa te Rizespora i Basaksehira zaključit će prvo kolo turskog prvenstva. Posebno zanimljiv dvoboj očekuje se u Rizeu gdje se sastaju dvije kvalitetne momčadi koje imaju ambicije boriti se za Europu.

Igraj na utakmice turskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Galatasaray, Fenerbahče, Trabzonspor i Bešiktaš daleko su ispred ostalih, imaju najveći budžet, najkvalitetniju momčad i za bilo koju od ovih momčadi plasman izvan prve četiri pozicije na kraju sezone bio bi podbačaj.

Po budžetu i vrijednosti momčadi, odmah iza njih dolaze današnji protivnici Rizespor i Basaksehir. i Jedni i drugi imaju dovoljno kvalitetne momčadi da mogu svima poremetiti planove.

Rizespor je prošlu sezonu završio na devetom mjestu, a u pripremama za novu sezonu imao je dobrih izdanja, ali i loših, poput onog protiv Šahtara koji ga je svladao s 5:0. Pobjede su upisane protiv Klagenfurta s 2:1 te Hryvbasa s 4:3 dok je u generalnoj probi remizirao 2:2 s Niceom.

Basaksehir ima blagu prednost u tome što je već odradio tri službene utakmice. Doduše protivnici su bili skromni pa je tako La Fiorita iz San Marina svladana sa 6:1, i 4:0 dok je gruzijska Iberia u gostima svladana s 1:0.

Mjesto, vrijeme, sudac

Rize, Caykur Didi Stadyumu, 20:00

Sudac: Direnc Tonusluoglu

Nedostaju

Rizespor: Amir Hadžiahmetović (ozljeda)

Basaksehir: Patryk Szysz (ozljeda)

Prošli dvoboj

Prošle sezone susreli su se dva puta, a domaćini su bili uspješni u oba dvoboja. Rizespor je slavio s 3:2 dok je Basaksehir bio bolji s 2:0.

Prognoza

Posve ravnopravan dvoboj u koji gosti ulaze s minimalnom prednosti, ali i domaćin jednako tako može slaviti. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!