Nogomet

Fenerbahče će pokušati nadoknaditi zaostatak za prolazak u posljednje pretkolo

Petar Jenjić • utorak, 13.08.2024.
Fenerbahče će pokušati nadoknaditi zaostatak za prolazak u posljednje pretkolo
Foto: EPA

Nogometaši Fenerbahčea večeras će ugostiti Lille u susretu trećeg pretkola Lige prvaka i pokušati nadoknaditi 2:1 poraz iz prvog dvoboja...

Pred nama je uzvratna utakmica trećeg pretkola Lige prvaka u kojem snage odmjeravaju Fenerbahče i Lille. Francuska ekipa brani prednost iz prvog dvoboja, a večerašnji na Fenerbahçe Şükrü Saracoglu Spor Kompleksi u Istanbulu igra se od 19 sati. Prvi sudac dvoboja je Jose Maria Sanchez iz Španjolske.

Igraj na Fenerbahče - Lille na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvoj utakmici, odigranoj prošlog utorka, Lille je pred svojim navijačima slavio rezultatom 2:1. Nakon prvog poluvremena bio je u vodstvu pogotkom Tiaga Santosa iz 12. minute, a stanje na semaforu nije se mijenjalo do 80. kad je Irfan Can Kahveci poravnao na 1:1. Ipak, početkom sudačke nadoknade Edon Zhengrova zabio je za pobjedu domaćina.

Lille je u 92. minuti posljednje utakmice protekle prvenstvene sezone ostao bez izravnog plasmana u Ligu prvaka. Nica je u sučevoj nadoknadi zabila gol koji je u skupine poslao Brest, a Mastifi će morati kroz teške kvalifikacije izboriti svoje mjesto među elitom. Novo prvenstvo kreće tek 17. kolovoza i Lilleu je to bila prva utakmica u novoj sezoni.

Podsjetimo, Bruno Genesio, kao bivši trener Stade Rennaisa, naslijedio je na klupi Paula Fonsecu koji je novi izazov potražio u talijanskom velikanu Milanu. Lille je pod njegovim vodstvom odigrao šest prijateljskih utakmica, a poraz je upisao je samo od njemačkog Wolfsburga s 1:0. Generalna proba odrađena je protiv Celte Vigo koju su svladali s 3:1.

Genesio nije davao izjavu za medije zbog problema s leđima pa je umjesto njega to napravio njegov pomoćnik Dimitri Farbos. On je istaknuo da za uzvrat u Turskoj ne konkuriraju: Nabil Bentaleb, Akim Zedadka, Ayyoub Bouaddi i Samuel Umtiti.

S druge strane, Fenerbahče je prošle sezone u dramatičnom prvenstvu ostao bez naslova. Galatasaray je bio neumoljiv i Fenerbahče je sa samo jednim porazom i 99 osvojenih bodova prvenstvo okončao na drugom mjestu. Fanatični navijači na jubilarni 20. naslov čekaju deset godina i zato je na klupu doveden Jose Mourinho.

Portugalac je u Istanbulu dočekan poput božanstva, a prvi cilj je vratiti turskog velikana u Ligu prvaka prvi put nakon sezone 2008./09. Fener je prepun jakih igrača, prekaljenih internacionalaca i velikih nogometnih imena, ali problem je što je većina njih ipak na zalasku karijere.

Proteklog vikenda krenula je nova sezona turskog prvenstva gdje je Fenerbahče na domaćem terenu s minimalnih 1:0 bio bolji od Adane Demirspor. Edin Džeko zabio je jedini gol na susretu u 34. minuti.

Mjesto, vrijeme, suci

Fenerbahçe Şükrü Saracoglu Spor Kompleksi, Istanbul, 19:00

Sudac: Jose Maria Sanchez (Španjolska)

Nedostaju

Fenerbahče: (-)

Lille: Bentaleb, Zedadka, Bouaddi, Umtiti

Zadnji susret

Lille je na domaćem terenu došao do pobjede od 2:1 prije tjedan dana.

Prognoza

Očekujemo da će i večerašnji dvoboj ponuditi puno toga lijepog što nogomet može pružiti. Od obje ekipe očekujemo barem po pogodak. test

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!