Nogomet

Dinamo će večeras saznati protivnika u četvrtom pretkolu Lige prvaka

Petar Jenjić • utorak, 13.08.2024.
Dinamo će večeras saznati protivnika u četvrtom pretkolu Lige prvaka
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Ludogorec i Qarabag večeras igraju uzvratni susret trećeg pretkola Lige prvaka. Pobjednik ovog dvoboja u sljedećoj rundi ide na Dinamo, a prednost iz prve utakmice ima bugarski prvak...

U borbi za četvrto pretkolo Lige prvaka, a samim time i dvoboj s Dinamom za plasman u grupnu fazu, su Ludogorec i Qarabag koji će večeras u Razgradu odigrati uzvratni dvoboj treće runde. Utakmica počinje u 20 sati, a sudit će talijanski sudac Simone Sozza.

Igraj na Ludogorec - Qarabag na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ludogorec je slavio prije tjedan dana u Bakuu rezultatom 1:2. Nakon prvog poluvremena nije bilo golova, da bi u 56. minuti Dinis Almeida zabio za vodstvo gostiju. U 65. minuti sjajni Juninho postigao je pogodak za 1:1, dok je pobjedu Bugarima donio Caio Vidal tri minute prije kraja.

Qarabag je posljednjih deset godina vrlo važan faktor na europskoj nogometnoj sceni. Azerbajdžanci su redovni sudionici skupina Europske lige, ali samo jednom je igrao u Ligi prvaka. Bilo je to u sezoni 2017./18. Prošla je bila impresivna, naslov u domaćem prvenstvu je osvojen s 25 bodova prednosti ispred Zire, a u Europskoj ligi postignut je povijesni uspjeh ulaskom u osminu finala.

Tamo je Qarabag dva puta bio vrlo blizu senzacije protiv nepobjedivog Bayer Leverkusena, ali nije uspio. Nakon toga osvojena je dvostruka kruna, a u ovu sezonu Azeri su krenuli odlično. Na pripremama su ostvarili tri pobjede u četiri utakmice, jednu protiv Slaven Belupa, a kvalifikacije za Ligu prvaka otvorene su protiv gibraltarskog Lincolna s ukupnih 7:0 (0:2, 5:0).

Uoči prve utakmice protiv Bugara upisao je visoku gostujuću pobjedu kod Araza s 1:4, na otvaranju nove prvenstvene sezone. Između dva susreta, prije četiri dana, igrao je i dvoboj drugog kola, na domaćem terenu protiv Kapaza kojeg je glatko svladao s 3:0. Zabijali su Richard Almeyda, Abdellah Zoubir i Juninho koji je, nakon 20 golova prošle sezone, na dobrom putu doći do istog učinka.

Ludogorec je, kao i njegov protivnik, stalno prisutan u europskim natjecanjima, a u domaćem prvenstvu je izrazito dominantan s 13 titula zaredom. On je u tom razdoblju dva puta nastupio u Ligi prvaka, posljednji put prije sedam godina. Bugari su, za razliku od azerbajdžanske momčadi, u punoj natjecateljskoj formi s obzirom na to da su već preskočili dva pretkola.

Već su se u prvom mučili protiv Dinamo Batumija, ali prednost od 3:1 iz prve utakmice učinila je minimalan (1:0) poraz u uzvratu bezbolnim. Isti je recept iskorišten protiv još jednog Dinama, u drugom pretkolu Ludogorec je kod kuće s 2:0 pobijedio Dinamo Minsk, a onda je u uzvratu izgubio s 1:0 što je bilo dovoljno da se osigura minimalno nastup u skupinama Konferencijske lige.

Prvenstvenu sezonu otvorio je s dvije pobjede, protiv CSKA Sofije (1:0) i Arde (5:1), ali već je dva kola u zaostatku u odnosu na dio konkurenata, prvenstveno Levskog koji u četiri susreta ima 12 bodova i gol razliku 15:1.

Što su rekli

Giorgi Dermendžijev, trener Ludogoreca: "Čak i nakon prve utakmice moje mišljenje je potvrđeno. Definitivno možemo reći da je Qarabag momčad s puno internacionalnog iskustva i zna igrati ovakva natjecanja. Upoznati smo s njihovim igračima i igrom, ne brinu previše i u svakoj utakmici zabijaju. To je jako dobro organizirana europska momčad, znamo priču jako dobro, znamo trenera i njegov rad."

Qurban Qurbanov, trener Qarabaga: "Očekivali smo malo drugačiji rezultat u prvoj utakmici, ali znali smo da igramo protiv opasnog protivnika. Imaju iskusnog trenera koji je veliki kotač u slaganju momčadi. Jako ih cijenim, dobro razmišljaju na terenu. Možda smo mogli ostvariti bolji rezultat u Bakuu, ali isto tako morate razmišljati suprotno. Moglo je biti i gore, ali svi shvaćamo da je ovo nogomet i da ništa još nije izgubljeno."

Mjesto, vrijeme, suci

Ludogorec Arena, Razgrad, 20:00

Sudac: Simone Sozza (Italija)

Nedostaju

Ludogorec: Caio Vidal (suspenzija), Tekpetey (ozljeda)

Qarabag: Qurbanli, Mahmadalijev (ozljede)

Zadnji susret

Ludogorec je kao gost došao do pobjede od 2:1 i napravio velik posao uoči uzvrata.

Prognoza

Bugarski prvak večeras bi trebao osigurati novi europski dvomeč s Dinamom. Očekujemo pogotke na obje strane. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!