Nogomet

Saudijci zainteresirani za dovođenje Viniciusa, Real traži 'samo' milijardu eura

Branimir Korać, HINA • utorak, 13.08.2024.
Saudijci zainteresirani za dovođenje Viniciusa, Real traži 'samo' milijardu eura
Foto: EPA

Saudijski fond za javna ulaganja (PIF) šokirao je svjetsku sportsku javnost ponudivši navodno čak milijardu eura zvijezdi brazilske reprezentacije i Real Madrida Viniciusu.

Čelnici Saudijskog fonda za javna ulaganja (PIF), koji je većinski vlasnik Al-Hilala, Al Nassra i Al-Ahlija, ponudili su 24-godišnjem Viniciusu petogodišnji ugovor vrijedan oko 200 milijuna eura po sezoni, plus bonusi.

Igraj na Superkup Saudijske Arabije na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Paket bi također uključivao zasebni 10-godišnji ugovor za veleposlanika Svjetsko prvenstvo 2034. godine, koje bi se trebalo održati u zemlji, ali o tim uvjetima i financijskim brojevima tek treba razgovarati.

Iako službena ponuda tek treba biti predstavljena, Vinicius nije odbacio taj potez i dao je dopuštenje PIF-u da pristupi Real Madridu.

Međutim, prema vijestima koje stižu iz "Kraljevskog kluba", španjolski prvak se neće samo tako riješiti jednog od svojih najvećih zvijezda.

Španjolci su spremni za prodaju. Cijena? Prava sitnica, rekao bi sir Oliver iz legendarnog stripa Alan Ford - milijarda eura. Toliko naime iznosi odštetna klauzula koju mladi brazilski napadač ima u ugovoru kojeg je produžio s Real Madridom u listopadu prošle godine do 2027.

Najveći transfer u svjetskom nogometu do danas bio je Neymarov prelazak iz Barcelone u Paris Saint-Germain za 222 milijuna eura 2017. godine. Brazilac više ne stanuje u Parizu, u kolovozu 2023. je preselio u Al Hilal za 90 milijuna eura odštete.

Portugalac Cristiano Ronaldo trenutno je najplaćeniji igrač u Saudijskoj Arabiji, ali i svjetskom nogometu, u Al Nassru zarađuje oko 200 milijuna eura godišnje. test

FOTO: EPA/Mariscal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!