Nogomet

Raić Sudar o otkazu Sopiću: 'U razgovoru smo shvatili da nam treba možda malo nove energije'

Mihaela Bradovski • srijeda, 14.08.2024.
Raić Sudar o otkazu Sopiću: 'U razgovoru smo shvatili da nam treba možda malo nove energije'
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Jučerašnji rasplet događaja u Rijeci iznenadio je mnoge. Željko Sopić odradio je konferenciju za medije pa nakon nje dobio otkaz. Sportski direktor Darko Raić Sudar pojasnio je odluku.

Dan uoči uzvratnog dvoboja trećeg pretkola Europske lige protiv Elfsborga, Darko Raić Sudar zahvalio se Željku Sopiću, ali i Radomiru Đaloviću koji je prihvatio ulogu nasljednika.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Željku Sopiću i cijelom stožeru zahvaljujem na ovih godinu dana što smo bili zajedno. Kada sve pogledamo bilo je puno više lijepih stvari od teških trenutaka. Tako je to u životu i trenerskom poslu, znam i sam jer sam to prošao, nikada ne znaš što će biti. Uprava kluba na čelu s predsjednikom donijela je odluku da se trener promijeni i meni je drago što je Radomir Đalović prihvatio ovaj izazov, dobio pravu priliku, nekada moraš i riskirati i probati. Njegovi rezultati će, kao i svakom treneru, definirati njegov put, a s naše strane imat će maksimalnu podršku."

Raić Sudar je pojasnio zbog čega je došlo do raskida sa Sopićem.

"Ovakva situacija se ne rješava u jedan dan ili jednoj utakmici. Puno stvari se analiziralo i u razgovoru smo shvatili da nam treba možda malo nove energije. Željko je stvarno vrhunski čovjek i dobar trener, ali u nekim periodima dođe do zasićenja. Treneri se obično mijenjaju kada je loša situacija, porazi, mi smo ih imali prošle sezone, izgubili smo i Kup i prvenstvo, ali u tom trenutku nismo mijenjali trenera iako je to javnost očekivala. No ovo će ostati interna stvar kluba i ne želimo sada izlaziti van s nekim detaljima."

Novi glavni trener zahvalio se čelnicima Rijeke na pruženoj prilici.

"Hvala Upravi HNK Rijeka na čelu s predsjednikom Miškovićem i direktorima što su mi dali priliku da vodim klub. Hvala i treneru Sopiću i njegovom stožeru na odličnom radu u ovih godinu dana. Što se tiče Elfsborga imali smo malo vremena za pripremu, ali čeka nas zahtjevna utakmica koja je jako bitna za naš klub i cijeli hrvatski nogomet. Spremni smo maksimalno, koncentrirani, jučer smo odradili trening, a odradit ćemo i jedan u Švedskoj. Imamo malo problema s ozljedama, ali tko god bude igrao dat će sve od sebe i očekujemo da ćemo proći Elfsborg."

"Andrić, Čabraja, Goda, Kitin ne putuju. Imamo još par ozljeda pa je tako za nastup Smolčić upitan, također i Dejan Petrovič", dodaje Đalović.

U Švedskoj neće biti lako, ali Đalović vjeruje da Rijeka može do prolaza.

"Naši igrači su pokazali u prošlim utakmicama, kako u Europi tako i u HNL-u, da mogu igrati na visokoj razini. Mislim da je veći pritisak na Elfsborgu. Pripremili smo se na teren koji nas očekuje tamo, oni domaće utakmice igraju drugačije, puno ofenzivnije. Radili smo i neke stvari na treningu, puno ćemo razgovarati i očekujem da tu nećemo imati problema. Bitno je da se što prije prilagodimo na njihov teren i atmosferu."

Sportski direktor osvrnuo se i na situaciju s Obregonom.

"Obregon je otputovao na liječnički pregled i moguće je da napusti klub. On sigurno u Rijeci više neće igrati, u fazi je napuštanja kluba."

Prijelazni rok još traje i mogući su i dolasci i odlasci.

"Gledamo prema tržištu, imamo još 20-ak dana do kraja prijelaznog roka. Imamo stvarno još puno upita, svaki dan se neki razgovori događaju. Mi se želimo još pojačati jer se nadamo da ćemo ostati u Europi i sigurno da će nam trebati još pokoji igrač. Kako se bliži kraj prijelaznog roka, sve je veći broj igrača koji mogu doći, ali koliko ćemo igrača dovesti, ovisit će i o odlascima." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!